Magyarország

2008.04.21. 15:33

Nem dőltek ki futás közben Gyurcsány Ferenc testőrei

<p>Cáfolja a Köztársasági Őrezred azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint 2006-ban több kormányőr is rosszul lett, miközben Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel futottak. A néhány napja indult zoom.hu internetes oldal számolt be az esetről és hogy a kormányfő emiatt le is cserélte testőreit.</p>

Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, nem volt arra példa, hogy az őrezred munkatársai rosszul lettek volna a futás közben. Arról sincs szó, hogy a kormányfő emiatt lecserélte volna testőreit.

Olyan valóban történt a 2006-os választási kampányban, hogy vidéki helyszíneken a kormányőrök mellett a Terrorelhárító Szolgálat munkatársai - kommandósok - is közreműködtek a biztosításban és reggel együtt futottak Gyurcsány Ferenccel. Ez azonban nem csere volt, hanem együttműködés.

A Független Hírügynökség kormányzati forrásokból úgy tudja, hogy olyan előfordul, amikor nem ugyanazok a testőrök futnak a kormányfővel, hanem váltják egymást, ennek taktikai okai vannak.

A Tarjányi Péter rendőrségi szakértő nevével fémjelzett zoom.hu internetes oldal számolt be arról, hogy Gyurcsány Ferenc 2006-os kampánykörútja idején lecserélte a Köztársasági Őrezred által küldött testőreit. Az ok: egy esti kocogás során az öt biztonsági emberből kettő rosszul lett, a miniszterelnök volt kénytelen a három állva maradt kísérő segítségével ápolni a gyengélkedőket. A kormányfő védelmét napokon belül terrorelhárítók vették át - olvasható a honlapon.

  • Gyurcsány lecserélte testőrségét
  • Gyurcsány 9 millióval keresett többet
  • Támadások Gyurcsány Ferenc ellen?
  • Előrehozott választások lehetnek
  • Kóka beszólt, Gyurcsány elviharzott  
  • Képek: Gyurcsány Ferenc 2008.04.01. Gyurcsány Ferenc Nyíregyházán 2007.08.24. Gyurcsány Ferenc a Hortobágyon 2007.11.07. Gyurcsány Ferenc Miskolcon 2008.04.18.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!