Magyarország

2008.04.08. 19:31

Mi is élni szeretnénk! – fakad ki olvasónk

<p>Nyíregyháza - Felháborító, ami ebben az országban folyik. Ez nem is Magyarország már, mert lassan több külföldi van, mint magyar. A magyar itt csak rabszolga. Háromgyermekes anya vagyok, már a betevő falatot sem tudom megvenni a gyerekeimnek. <dia width="900" height="700" alt="Munkaerő-piaci tréningek, álláskeresési tippek 2008.03.21."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Munkaer__337__piaci_tr_ningek___ll_skeres_s/index.shtml , SERIE ,900,700)">Munkaerő-piaci tréningek, álláskeresési tippek <img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Munkaerő-piaci tréningek, álláskeresési tippek 2008.03.21." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/search/munka/members.szon_szerkesztoseg/Szocialis%20munkaert%20kituntetes%20-Sipeki.wmv/viewer.html" target="_blank">Kitüntetés szociális munkáért <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Szerettem volna munkát keresni, de elhajtottak, mint a legyet, mikor megtudták, hogy gyermeknevelési támogatást kapok. Visszamondanám szívesen, csak kapnék munkát! Nem! – volt a válasz, nem vagyok regisztrálva, mert aki regisztrálva van, csak azután kapják meg a támogatást.

Kérdem én, a leszázalékolt nyugdíjas miért dolgozhat nyolc óra kemény fizikai munkát? Mert ezekre is támogatást kapnak! Akkor miért vannak leszázalékolva 50 és 67 százalékra? Szerintem csak papíron beteg az ilyen. Aki dolgozni bír, az nem lehet beteg! Bárhol is próbálkoztam, sehová sem kellek, csak akik le vannak százalékolva. Azt kérdezném a miniszterelnöktől: a fiatal akkor miért él?!

Nem vagyok tanult ember, de szeretnék dolgozni, a munkámmal megkeresni a gyermekeimnek szükséges élelmet, ruhát, iskoláztatását, stb. Munkahelyeket kell teremteni, nem pedig segélyeket osztani és gyárakat, üzemeket eladni, bezárni. Mi, szegényebbek is élni szeretnénk!
Egy elkeseredett anya
(Név és cím a szerkesztőségben)

Kapcsolódó cikkek:

  • Változik a leszázalékolás rendszere
    Az egészségkárosodottak számára 2008. január 1-jétől olyan új társadalombiztosítási ellátást vezetnek be, amelynek fő célja a megmaradt, fejleszthető képességekre épülő rehabilitáció elősegítése.
  • Rokkantsági nyugdíjrendszer - különböző vélemények
    Az egyik vélemény szerint csak a munka adhatja vissza a betegek önbecsülését, az ellenkező álláspont szerint a testi és lelki sérült rokkantnyugdíjasok képtelenek lesznek felvenni a piaci versenyt egészséges kollégáikkal.
  • Nálunk a legsiralmasabb a bér
    A 30 gazdaságilag legfejlettebb ország közül Magyarországon a legkisebb a bér vásárlóerő-paritáson számolva.
  • Szigorúbb, de igazságosabb
    Egyértelművé válik, hogy például mi a „jövedelem”, mi az „elismert költség”, részletesen értelmezi a „hozzátartozó” fogalmát, s konkrétan megfogalmazza, hogy ki, illetve mi a „fenntartó”.
  • Munkateszt lesz a segély feltétele
    A kormány azt tervezi, hogy csökkenjen azoknak a száma, akik életkoruk alapján még dolgozhatnának, mégis inaktívak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!