Magyarország

2008.04.24. 19:27

Még a hullaházból is lopnak

<p>Néhány száz forintos zsákmány miatt működésképtelenné tették a tolvajok a darányi temető halotthűtő berendezését.</p>

Feltörték a Somogy megyei Darány református temetőjénekhalottasházát, és ellopták a halotthűtő réz csöveit valamint az elektromos kábelét.

A tolvajok néhány száz forint értékben vittek el alkatrészeket, de a hatszázezer forintos hűtő emiatt tönkrement, így a holttesteket sem tudják itt tárolni.

Temetéskor a katolikus temető hűtőjét használják, ha az épp üres. Az eset még múlt szerdán történt, de csak most hozták nyilvánosságra.

A tolvajok felfeszítették a halottasház hátsó kis ablakát, ott másztak be. Leszedték a halotthűtő alkatrészeit védő lemezt, kivágták a réz csöveket, valamint a kábelt, ami a konnektorhoz vezetett.

A helyi temetkezési vállalkozó szerint fémtolvajok járhattak a halottasházban. Mindössze néhány száz forintnyi zsákmánnyal távoztak, de sokkal nagyobb kárt okoztak: tönkretették a hűtőt - mondta a Független Hírügynökségnek Fodor László temetkezési vállalkozó.

A rendőrök egyelőre nem találják a tolvajokat. A darányi református temetőbe nem először törtek be: legutóbb a villanyoszlopokról lopták el a vezetéket.

  • Előzetes letartóztatásban Balla fia  Bilincsben Balla Irma fia 2008.04.24. Video
  • Halálos baleset Felsőzsolcánál
  • Nyakkendőadó helyett hülyeségadó
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!