Magyarország

2008.04.18. 08:35

BKV-Sztrájk: Ismét leállt a fővárosi tömegközlekedés

<p>Nem jár a BKV-járműveinek többsége, üzemkezdettől ugyanis újra sztrájkolnak a közlekedési társaság dolgozói.</p>

Robbantás a BKV II. kerületi kocsiszínében
Ismeretlen robbanószerkezetet dobott valaki a BKV II. kerületi villamos garázsába pénteken. A kis méretű szerkezetet egy villamos és a kazánház közé, a földre dobta valaki - mondta el a Független Hírügynökségnek a BKV sajtóügyeletese.  Bővebben...

 

BKV-sztrájk - 26 útvonalat ellenőriz a rendőrség

Budapest - Folyamatosan ellenőrzi a forgalmat a rendőrség a főváros főbb útvonalain. Tájékoztatásuk szerint több ponton - főleg a hidaknál - a szokottnál erősebb a forgalom, de a városban egyelőre folyamatosan haladhatnak az autósok. Bővebben...

 

BKV-Sztrájk - Elindul a 6-os villamos
Reggel 7 óra után elindulnak a 6-os villamosok a fővárosban - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV fődiszpécsere. Hat szerelvényt állítanak be, amelyek várhatóan 12-15 percenként követik majd egymást. Bővebben...

 

BKV-sztrájk - óriási az autóforgalom Budapesten
Budapest - Már a kora reggeli órákban torlódások alakultak ki Budapesten a BKV dolgozóinak sztrájkja miatt. A tömegközlekedés szinte teljesen leállt, néhány járat közlekedik csak a városban. Bővebben...

 

BKV-sztrájk - Csaknem teljes sztrájk támogatottsága
Budapest - Csaknem 100 százalékos a BKV-sztrájk támogatottsága a dolgozók körében - mondta a Független Hírügynökségnek Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője. Bővebben...


Az éjszakai járatok még menetrend szerint közlekedtek. Kora reggel azonban csak néhány busz indult el, amelyeket a cég alvállalkozói működtetnek. Öt órától jár viszont az 1-es villamos - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV fődiszpécsere.

Huszonnégy órás sztrájkba kezdtek pénteken üzemkezdetkor a BKV dolgozói. Így csak az alvállalkozók által üzemeltetett 40-es gyors, 30-as, 120-as, 147-es, 170-es gyors, 14-114-es, 41-250-es, 41-es gyors, 87-87A-187-es, 88-as, 13-113-133A, 50-es, 58-as, 150-es és 83-as trolipótló buszok járnak pénteken. Rendkívüli járat a 173-as gyors autóbusz vonalán a 73-as busz, amely 6-7 percenként jár az Etele tér, Kelenföldi pályaudvar és Újpalota, Nyírpalota utca között. A busz minden érintett megállóhelyen megáll.

A villamosok közül hajnali ötkor egy elindult, az 1-es, amely Óbuda és a Lágymányosi híd között a Hungária körúton jár - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV fődiszpécsere.

A Volánbuszokon a sztrájk alatt elfogadják a fővárosi közlekedési társaság adott útvonalon érvényes bérleteit. Ez azt jelenti például, hogy akinek a gödöllői HÉV-re van bérlete, annak elfogadják azt a Gödöllőről a fővárosba tartó távolsági buszon. A buszjáratok így BKV- bérlettel igénybe vehetőek egyebek mellett Budakeszi és a Széna tér között; a 10-es út irányából az Árpád híd felé, a Bécsi út és a Vörösvári út vonalán; Gödöllő térsége és a Stadion autóbusz-állomás között; Ráckeve, Tököl és Csepel illetve a Népliget között; Lakihegy és Csepel között a II. Rákóczi Ferenc úton; Budaörs és az Etele tér között; Szentendre (11-es út) és az Árpád híd között; Dunaharaszti és a Népliget autóbusz-állomás között, Pécel és az Örs vezér tere között.

A Volánbusz járatokon BKV bérlettel lehet utazni a cég teljes elővárosi hálózatának budapesti szakaszain is. Vagyis a fővároson belül bármilyen Volánbuszra fel lehet szállni a BKV bérlettel.

A szakszervezet és a BKVcsütörtök este még tett egy kísérletet a megegyezésre, de Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője a tárgyalás után azt mondta, hogy a két főpolgármester-helyettes által küldött nyilatkozat nem tartalmaz semmi olyat, amely közelebb vinné egymáshoz az álláspontokat. Az érdekképviselet tartja magát négypontos követeléséhez, a többi között a BKV finanszírozásának rendezéséhez, a paraméterkönyv és a létszámleépítés visszavonásához.

Legutóbb április 7-én volt BKV-sztrájk. A követelések ugyanezek voltak, akkor üzemkezdettől délután egyig nem jártak a tömegközlekedési eszközök. Akkor is csak néhány járat közlekedett a munkabeszüntetés idején.

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!