Magyarország

2008.04.08. 12:51

175 ezer doboz cigaretta Csapnál

<p>Csap-Záhony – 175 ezer doboz cigaretta volt elrejtve abban a kamionban, amely elvben tojástartókat szállított volna Magyarországra.</p>

Az elmúlt szombaton a Csap-Záhonyukrán-magyar közúti határátkelőn kilépésre jelentkező, ukrán rendszámú Mercedes Benz kamion a rakománykísérő dokumentumok szerint kartonból készült tojástartókat volt hivatott szállítani egy magyarországi címzettnek, potom 10 ezer hrivnya (kb. 2 ezer USD) értékben.

A rakomány tételes átvizsgálása során azonban kiderült, hogy a raktér kellős közepén egy rejtekhely van kialakítva, amelyből 65 ezer doboz Next és 110 ezer Priluki oszoblivi, azaz összesen 175 ezer doboz cigaretta került elő. A füstölnivaló 350 kartondobozban volt elrejtve, amit minden oldalról tojástartókkal borítottak.

Ahhoz, hogy hozzáférjenek a csempészáruhoz, a vámosoknak csaknem az egész szállítmányt le kellett rakodniuk.

Az esetről jegyzőkönyvet vettek fel, a cigaretta és a kamion pedig lefoglalásra került. Tekintettel a csempészáru tetemes mennyiségére alighanem bűncselekmény alapos gyanújával indul majd az elkövetőkkel szemben nyomozati eljárás.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!