Magyarország

2008.03.07. 11:26

Tomcat ismét bíróság előtt

<p>Budapest - Garázdaság miatt állították bíróság elé a Tomcat néven ismert bloggert abban a két ügyben, amelyeket péntek kezdtek tárgyalni - összevonva - a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. <BR /></p>

Az egyik eset tavaly október 26-án történt, három fiatalember felmászott a Lánchídra, a rendőrségi feljelentés szerint Tomcat biztatta és segítette őket. Ezt a blogger a tárgyaláson két, tanúként meghallgatott hídmászóval együtt, tagadta.

A másik ügy 2007. december 4-én történt, a Nyugati téri Hanuka-ünnepség alatt Tomcat társaival együtt kifeszített egy molinót a Skála áruház erkélyére "felvásároljuk Magyarországot - Simon Perez, Izrael elnöke" felirattal, és megszólaltattak egy kézi szirénát is. Ezzel kapcsolatban Tomcat azt mondta pénteken a bíróságon, hogy szerinte a szirénahang, ami megszokott a nagyforgalmú fővárosi csomópontban, nem kelthetett riadalmat.

Mindkét szabálysértési ügy tárgyalását április 15-én további tanúk meghallgatásával folytatják.

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!