Magyarország

2008.03.27. 19:33

Tamponokat vágott tanárához

<p>Leköpte, többször megfenyegette és tamponnal dobálta tanárát egy középiskolás lány Kaposvárott. Az iskola egyszer már megpróbálta eltanácsolni a diákot, de nem a közoktatási törvényben előírt módon, így a Somogy Megyei Bíróság azt elutasította.</p>

A tanárok addig nem akarnak abban az osztályban tanítani, amíg a problémás lány oda jár. Közben csütörtökön meghallgatták a józsefvárosi középiskola szintén problémás diákját, aki rugdosta és ütlegelte fizikatanárát. A fiú bocsánatot kért, a fegyelmi tárgyalásnak még nincs meg az eredménye.

A tanárok szerint pedagógiailag és emberileg is kezelhetetlen a problémás diáklány. Azt mondják, lehetetlen tanítani miatta az osztályban.

„Azon gondolkodnak, az a 6-8 kollega, aki tanterv szerint órákat tart abban az osztályban, hogy nem megy be órára, és természetesen a többiek szolidaritanak mellettük” – mondta Tóth Imre, a Széchenyi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola igazgatója.

A diáklányt már tavaly szerették volna kirúgni az iskolából, de az édesapa megtámadta a határozatot, és a bíróság neki adott igazat, így maradhatott a lány.

Egy VIII. kerületi iskolában készült az a mobiltelefonos felvétel, amelyen egy diák óra közben a fizikatanárát ütlegeli és fenyegeti, mert nem akart rossz jegyet kapni.

A fiú mostanáig színjátszó táborban volt, ezért az igazgatónő csak csütörtökre tudta behívni édesanyját, hogy megbeszéljék fia további sorsát. A fegyelmi tárgyalásnak még nincs eredménye.

Korábban az oktatási ombudsman egyértelműnek ítélte az esetet. Azt mondta: a fiú nem maradhat az iskolában.

„Ha nem tanköteles, akkor akár ki lehet zárni az iskolából. Ha tanköteles, akkor lehet keresni neki egy másik intézmény” - mondta Aáry-Tamás Lajosoktatási ombudsman.

Kedd óta a rendőrség is foglalkozik az üggyel.

Forrás: RTL Hírek

  • Kitiltaná az MDF a tanárverő diákokat
  • Újabb tanárverés borzolja a kedélyeket
  • Vascsővel fenyegette tanárát
  • Megvertek egy magyar diákot
  • Zsarolás egy fiúvécében
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!