Magyarország

2008.03.30. 08:39

Olvasónk írja: Az őstermelő banánja

<p>Nos, néhány nap múlva, az egyik piaci „őstermelőnél”, a banánok, narancsok és más déligyümölcsök között feltűnt a fejes saláta is, amit ő is a nagyáruházból vásárolt. Igaz 90 forint helyett 250-ért kínálta!</p>

Amióta csak kiderült, hogy az őstermelőknek is számlát kell adni még jobban kiéleződött a vita, ki is az igazi őstermelő? Ezzel kapcsolatban mondja el véleményét olvasónk.

Ilyenkor tavasszal a szervezet felemészti a vitamintartalékát. Megunva a télire eltett savanyút és befőttet, gyümölcsre, zöldségre vágyik az ember. Bár azt is tudjuk, az árak a csillagos eget súrolják. Az egyik nagyáruházban vettem én is fejes salátát, nem volt máshol. Megnyugtattak, nincs benne méreg, olaszból hozták, és szigorúan ellenőrizték.

Nos, néhány nap múlva, az egyik piaciőstermelőnél”, a banánok, narancsok és más déligyümölcsök között feltűnt a fejes saláta is, amit ő is a nagyáruházból vásárolt. Igaz 90 forint helyett 250-ért kínálta! Sikerült lealkudnom 200-ra. Lényeg, se előttem, se nekem, se utánam nem adott senkinek számlát. Pedig kellene! Az ilyenek keserítik meg az „igazi őstermelők” életét. Ők keserves, verítékes munkával termelik meg, az eladásra szánt terméket. Akkor még nem is szóltam a kisnyugdíjasok kiegészítő tevékenységéről. Főleg az ő számukra arculcsapás ez. Az ilyen csalók, ügyeskedők, viszonteladók, gátlástalan, lelketlen emberek minden szabályt eltiporva, fittyet hányva a jognak, pár forint nyerség reményében, becsapják embertársaikat. Én csak hiénáknak nevezem őket. Vajon miért nem ellenőrzik őket jobban?

Lukács József, Nyírpazony

Kapcsolódó cikkek:


· Őstermelőkből hőstermelők
· Értékesíthetek-e a piacon?
· Postánból: Csapnivaló minőség
· Komputer a tehén faránál?
· Számlával, vagy anélkül?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!