Magyarország

2008.03.07. 14:03

Lejtőre került a forint és a BUX, rémhír a piacon

<p>Jelentősen, 266 forint fölé gyengült a forint az euróval szemben péntek délelőtt azután, hogy az államkötvénypiacon lényegében megállt a kereskedés, mert nem voltak vevők. A pánikot megérezte a Budapesti Értéktőzsde indexe is, a BUX félezer pontot veszített. A legnagyobb vesztes az OTP volt, négy százalékott bukott árfolyama.<BR /></p>

Az események hátterében részben nemzetközi folyamatok állnak, a többi európai börze is elég rossz teljesítményt nyújt. A magyar államkötvényektől azonban nagy mennyiségben kezdtek szabadulni már napokkal ezelőtt is, péntekre ez pánikká érett, különösen azután, hogy jelentősen elkezdtek növekedni a papírok hozamai.

Elterjedt a hír, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa délelőtt válságtanácskozásra ült össze, és rendkívüli kamatemeléssel készül közbeavatkozni. A Független Hírügynökségnem már délelőtt határozottan cáfolták a hírt a jegybankban.

További cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!