Magyarország

2008.03.16. 14:19

Keresik az ország legjobb védőnőjét

<p>A családokért, gyerekekért legtöbbet dolgozó, lelkiismeretes védőnőknek hirdetett versenyt a Magyar Védőnők Egyesülete.</p>

A szakembereket a szülők, gondozottak jelölhetik, a győztes pedig 250 ezer forintos díjat kap a Védőnők napján.

Az Év védőnőjét keresi a Magyar Védőnők Egyesülete. Május 15-ig várja a jelöléseket a www.mave.hu honlapon keresztül - mondta a Független Hírügynökségnek Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke.

Hozzátette: Országszerte számos lelkiismeretes nő dolgozik ebben a munkakörben például iskolákban, kórházakban, körzetekben, várandós gondozókban, családvédelmi szolgálatoknál, anyatejgyűjtő állomásokon, tüdőgondozókban vagy éppen a civil szférában. A családok, gondozottak sokat köszönhetnek nekik, de eddig nem létezett olyan díj, amivel valóban jutalmazhatták volna őket.

A verseny fődíjasa, az Év védőnője 250 ezer forint értékű utazási utalványt kap, míg további öt díjazott 30-30 ezer forint készpénzt nyerhet. Valamennyien június 13-án, a Védőnők napján vehetik át a díjakat és az elismerő okleveleket.

Ezt az ünnepet egyébként idén először rendezik meg annak tiszteletére, hogy 1915-ben ezen a napon alakult meg a Magyar Védőnők Egyesületének elődje, a Stefánia Szövetség.

Hátul kullog a magyar egészségügy az EU-ban
Az egészségügyi ellátás alapján végzett rangsorolásban Magyaroszág a 24. az EU tagállamok (valamint Svájc és Norvégia) között.

Az egészségügy és a betegek győzelme
A megyei egészségügyi intézmények közül a nyíregyházi 160, a kisvárdai 27, a mátészalkai 23, a fehérgyarmati 25 és a nagykállói 12 millió forinttal részesül ebből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!