Magyarország

2008.03.27. 15:57

Újabb kép egy március 15-i rendbontóról - most egy lányt keresnek

<p>Egy fiatal lány képét tette közzé csütörtökön a rendőrség, őt is a március 15-i rendbontások miatt keresik.</p>

Bruttó félmillió forint jár annak, aki segít kézrekeríteni. Közben ismét feladta magát egy férfi, miután látta saját fotóját a hatóság internetes oldalán.

A legújabb montázson a fiatal lány több szögből látható, fején kapucni van, arcát sállal takarta el. Ugyanúgy mint a többi rendbontónál, a fiatal lány esetében is bruttó félmillió forintot fizet a rendőrség annak, aki segít őt kézrekeríteni, és vállalja, hogy tanúként részt vesz a későbbi eljárásban. A tanúk adatait bizalmasan kezelik, védelmükért mindent megtesznek.

Forrás: Police.hu

Közben újabb férfi adta fel magát, aki szerepelt egy korábban nyilvánosságra hozott fotón. A róla készült felvétel múlt vasárnap került fel a police.hu honlapra, azóta viszont már leszedték onnan.

Ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Ő már a második, aki a fényképe nyilvánosságra hozatala óta feladta magát.

Most hét olyan személy képe van fent a honlapon, akiket keresnek a nyomozók. Velük kapcsolatban már több bejelentés is érkezett, de egyelőre nem tudni, pontosan mennyi. Az ünnepen történteket és az ezzel kapcsolatos bejelentéseket egy külön erre a célra létrehozott 12 fős nyomozócsoport vizsgálja.

Március 15-én a Blaha Lujza térre bejelentett tüntetésről több száz ember indult el a Művészetek Palotája irányába, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részt vett az évfordulón rendezett gálaesten.

A tömeg a Nagykörúton - nem sokkal az Üllői úti kereszteződés előtt - azonban rendőrsorfalba ütközött. Ekkor kezdődött meg az összecsapás. A tüntetők üvegekkel, füstfáklyákkal, petárdákkal, sőt Molotov-koktéllal dobálták a rendőröket, többnek ki is gyulladt a ruhája, kollégáik oltották el a tüzet.

A rendőrök a támadásra könnygázgránátokkal válaszoltak, így a demonstrálók a környező utcákban szétszéledtek. A zavargások közben 11-en sérültek meg, köztük három rendőr. Kilenc embert állítottak elő.

  • Félmillió minden zavaróért
  • Szabályokhoz kötik a március 15- i rendezvények látogatását
  • Március 15- e - percről percre
  • Ismét összecsapással végződött az állami ünnep
  • Először adták át a Március Ifjak díjakat a Művészetek Palotájában
  • Mi történt 2007. március 15- én? Olvassa el itt!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!