Magyarország

2008.03.22. 13:14

Intenzív osztályon az ereit felvágó rabló

<p>Balkány - Rendőri felügyelet mellett a kórház intenzív osztályán ápolják azt a 30 éves balkányi férfit, aki két nőt ejtett túszul pénteken röviddel a helyi OTP zárása után Balkányban.</p>

Zárás után, símaszkban lépett be az épületbe, majd az ott lévő nőket megkötözte, és pénzt követelt. Ezt követően előbb az egyik, később a másik hölgyet is elengedte. Ezután már semmilyen életjelet  nem adott, és egyáltalán nem válaszolt a rendőröknek, akik körbezárták az épületet.

Alapos felderítés végeztek a beavatkozó osztály kommandósai, mert azt tudták, hogy bent, szabályszerűen elzárva ott a munkaidőben szolgáló biztonsági őr fegyvere, és nem lehetett tudni, a támadó ehhez tudott-e hozzájutni. Végül a kommandósok bejutottak a bankba, ahol vérbefagyva találtak rá a rablóra, aki a támadáshoz használt késsel felvágta az ereit. A mentők csaknem egy órán keresztül dolgoztak azért, hogy szállítható állapotba hozzák.

Az MRFK széleskörű adatgyűjtéssel kezdte meg a példátlan eset körülményeinek felderítését. A támadó állapotáról nincs hiteles információ, de hasonló kivérzéses esetről magát megnevezni nem akaró orvos úgy vélekedett, hogy az sem zárható ki, hogy a jelentős vérveszteség miatt olyan agyi elhalás indulhatott meg, ami miatt akkor is nehéz lesz kihallgatni a sérültet, ha magához tér.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!