Magyarország

2008.03.10. 19:21

Egy évre ítélték az MSZP nyíregyházi irodavezetőjét

<p>Nyíregyháza - Hamis tanúzásra buzdított két embert, ezért a bíróság tárgyalás nélkül egy év börtönre és 300 ezer forintra büntette az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei irodavezetőjét, Gyarmati Mihályt.</p>

A szocialista irodavezető egy ismerősének 2007 nyári, ittas vezetési ügyét akarta elsimítani a tanúk befolyásolásával. A bíróság tárgyalás nélkül döntött, ezért a végzés nem jogerős. A büntetés végrehajtását 3 évre felfüggesztette a bíróság.

Nyakó Zsuzsa, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője a Független Hírügynökségnek a név említése nélkül elmondta, hogy a férfi két embert próbált meg rávenni arra, hogy hamisan tanúskodjanak egy ismerőse ügyében.

Az irodavezető ismerősét 2007 augusztusban ittas vezetésen kapták rajta a rendőrök. Az ügyben két tanút hallgattak meg, egyiküket a vádlott is ismerte. Így sikerült felvennie a másikkal is a kapcsolatot és arra kérte őket, ne az igazat mondják a rendőröknek. A két ember egyébként ettől függetlenül nem fogadta meg a hamis tanúzásra való felhívást.

A Nyíregyházi Városi Bíróság a tárgyalás mellőzésével még március 6-án döntött az ügyben. Egy év, három évre felfüggesztett börtönt és 300 ezer forintos pénzbüntetést rótt ki az irodavezetőre, két rendbeli, hamis tanúzásra buzdításért. A végzés nem jogerős, mert a kihirdetést követő nyolc napban az ügyész, vagy a vádlott kérheti a tárgyalás megtartását.

Előzmény:

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!