Magyarország

2008.03.13. 20:10

Az Egészségügyi Minisztériumnak nem kell milliárdokat fizetnie parkolásért

<p>Budapest - Tovább folytatja a küzdelmet az Egészségügyi Minisztérium ki nem fizetett parkolási díjaiért és a bírságokért Rogán Antal.</p>

A belvárosi polgármester így reagált arra, hogy Fővárosi Bíróság szerint jogtalanul próbálta beszedni az öt év alatt felgyűlt több mint tízmilliárdos összeget.

Rogán Antal belvárosi polgármester korábban kezdeményezte, hogy az Egészségügyi Minisztérium fizessen parkolási díjat és bírságot visszamenőleg öt évre a tárca által parkolónak használt Arany János utcai területen. Összesen több mint tízmilliárd forint megfizetését követelte. A Fővárosi Bíróság azonban csütörtökön úgy döntött, hogy a kerületi önkormányzatnak vissza kell vonnia az erről szóló határozatot.

Rogán Antal a döntés utáni közleményében leszögezi, hogy a bíróság nem vonta kétségbe, hogy az Egészségügyi Minisztérium előtti parkoló az önkormányzat tulajdona és azt sem, hogy azt a területet a tárca évek óta jogcím nélkül használta.

Ezért tovább folytatja a küzdelmet a ki nem fizetett parkolási díjakért, ha kell új eljárást is indít. A polgármester megítélése szerint az embereknek visszamenőleg is be kell fizetni a parkolási bírságot, akkor a tárcának is így kell tenni.

Arról áprilisban folytatódik a per, hogy az érintett terület az önkormányzat, vagy pedig a tárca tulajdona.

Kapcsolódó cikkek:

Kondorosi elismeri a felelősséget a tilosban parkolásért
Elismerte felelősségét az RTL Klub Híradójának Kondorosi Ferenc, az Új rend kormánybiztosa, amiért a hétvégén tilosban parkolt.

Bontják az EüM parkolóját?
Rogán Antal, a kerület polgármestere azt mondta, ha nem történik változás, akkor minden akadályt elbontanak, amely megakadályozza a bejutást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!