Magyarország

2007.12.14. 06:01

Válságstáb a 4-es metró miatt

<p>Budapest - Kiléphet a 4-es metró építéséből a Fővám téri állomás kivitelezője, a Hídépítő. Több hónapos késésben vannak ugyanis, a BKV ezért fel akarta gyorsítani a munkát.</p>

A kivitelező azonban a feszítetett ütemtervet nem akarja végrehajtani. A Főpolgármesteri  Hivatalban válságstábot hívtak össze az ügyben, a Hídépítő a Népszabadság információi szerint szerdáig adott haladékot a megállapodásra. A főmérnöki jelentés szerint nem tudni, hogy kész lesz-e a Fővám téri állomás, mire a fúrópajzs odaér. Utóbbi jövő nyárra várható. Ha a Hídépítővel nem jutnak dűlőre, új közbeszerzési eljárással kell másik kivitelezőt keresni. A Hídépítőnél nem akartak nyilatkozni az ügyben, a DBR Metró Projekt Igazgatóságának szóvivője is csak annyit közölt: a Hídépítő esetleges kivonulásáról még nincs konkrét döntés.

Fidesz: Tragikomédia a 4-es metró beruházása

Tragikomédiának tartja a Fidesz azt, ami a 4-es metró beurházása körül zajlik. Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi képviselője szerint Demszky Gábor főpolgármester és helyettese Hagyó Miklós "szerencsétlenkedése" a 4-es metró építésével kapcsolatban nevetésre adhatna okot, az viszont szomorú, hogy mindez a lakosság adóforintjaiból történik.

Budapest is a hazugság csapdájában vergődik -mondta az ellenzéki polititkus, aki versenyt javasolt Gyurcsány Ferencnek és Demszky Gábornak, hogy így dőljön el, melyik lesz hamarabb 4-es metró, vagy az euró bevezetése

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!