Magyarország

2007.12.07. 13:34

Tízmilliók voltak a Győrött ellopott bankautomatában

<p>Több tíz millió forint volt abban a bankautomatában, amelyet péntek hajnalban loptak el Győrött, az egyik hipermarket előteréből.</p>

A betörők hajnali három óra körül érkezhettek a Répce utcai áruházhoz. Annak zárt, fotocellás ajtaját betörték, a 400 kilós automatát pedig valószínűleg egy sötét színű autóra emelték, és elvitték.

A szomszédos panelház egyik lakója felébredt a zajra, ő szólt a rendőröknek.

Az OTP-s automata egy olyan hipermarket előterében volt, amely éjszaka nincs nyitva, biztonsági őrök nem voltak a környéken.

A berendezést négy csavarral rögzítették korábban a földhöz. A betörők kifeszítették a pénzkiadót, összesen több tízmillió forint kárt okoztak - mondta a Független Hírügynökségnek Kocsis Tünde a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A becsült összegben benne van az automatában lévő pénz és az a kár, amelyet az áruház épületében okoztak a bűnözők.

A Független Hírügynökség győri tudósítója úgy tudja: az ellopott automatát éppen csütörtökön töltötték fel, ezért volt benne sok pénz. Az áruház bejáratánál biztonsági kamerák nem voltak, így a betörőkről nem készült felvétel.

November elején ugyanennek az áruházláncnak (Tesco) a zirci szupermarketjéből lopták el a pénzkiadó automatomatát hasonló módszerrel, Veszprém megyében.

A tolvajokat azóta sem sikerült elfogni. Azt, hogy a két bűncselekmény között van-e esetleg összefüggés, még nem tudni.

Kapcsolódó anyagok:

  • Fegyveres rablás történt Zuglóban
  • Fegyveres rablás egy újpesti patikában
  • Sikertelen fegyveres rablás
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!