Magyarország

2007.12.12. 09:23

Ötvenezer eurós óvadék Bogosék szabadságáért

<p>Szerdán lejár Mehmet Karcsi édesanyjának és az asszony férjének előzetes letartóztatása .</p>

A Szabadkai Kerületi Bíróságnak arról kell döntenie, hogy meghosszabbítja-e az előzetes letartóztatást vagy nem; ha igen, akkor pedig óvadék ellenében védekezhet-e a házaspár szabadlábon.

Mehmet Karcsiédesanyját és az asszony férjét november 13-án vették őrizetbe Szerbiában, a horgosi határátkelőhelyen.

Kis mennyiségű extasy tablettát és amfetamint találtak az autójukban. Az asszony megpróbált megszökni, de elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték.

Bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják őket. Az asszony - aki évekig küzdött nagyobbik fia, Mehmet Karcsi visszaszerzéséért - és a férje azt mondta a rendőrségen, hogy a kábítószert valaki becsempészte az autójukba.

A házaspár ügyvédje azt mondta a lapnak, hogy figyelembe véve a szerb bírói gyakorlatot a bíróság valószínűleg elfogadja az óvadékot (50 ezer eurót ajánlottak fel) és szabadlábra helyezi őket, de elképzelhető, hogy a házaspár a büntetőeljárás befejezéséig nem hagyhatja el Szabadkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!