Magyarország

2007.12.07. 06:24

Tarzan ösvénye Sóstóra költözik

<p>Ha minden a tervek szerint halad, 2010 április 1-jétől indonéz esőerdő liánjai között sétálhatnak a Sóstói Állatpark látogatói, akiknek olyan élményekben lesz részük, melyekért korábban külföldre kellett utazniuk.</p>

A kormány az elmúlt héten döntött arról, hogy az állatpark ezen programja is helyet kap az európai uniós támogatást élvező kiemelt projektek között, így az 1,6 milliárd forintos program ötven százalékos támogatásban részesül.

– A megvalósításhoz szükséges összeg másik feléről a nyíregyházi közgyűlés még ebben az évben döntést hoz – mondta el lapunknak Gajdos László igazgató, aki kiemelte: ha a fejlesztés megvalósul, Tiszántúl egyedülálló turisztikai látványossága lesz, melytől a látogatók számának legalább 100, 150 ezerrel való emelkedését várják. – Kinő majd a földből egy indonéz esőerdő – fogalmazott Gajdos László, aki elmondta: az épülő zöld piramis három szintje olyan különleges élményeket tartogat, melyekre Magyarországon sehol sincs példa.

 

Az ócenáriumban testközelbe kerülnek az nagy vizek állatai, növényei, az üvegalagútban úgy érzik majd a látogatók, mintha a tenger fenekén lépegetnének. A kalandösvényt függőhidak, kötélhágcsók teszik izgalmassá. Aki a bátorságát akarja próbára tenni, ezeken juthat fel a piramisra, de lehetőség nyílik az antilopok vagy a gorillák közötti sétára is, a krokodilokat például egy üvegfolyosóról csodálhatják a látogatók.

Az élményt olyan különleges állatok teszik teljessé, mint amilyen a komodói varánusz, vagy a borneói orángután – az igazgató elmondta, hogy az távoli tájak növényeit és állatait a világ számos állatkertjéből szerzik majd be. Megtudtuk: az építkezés a jövő év szeptemberében kezdődik, és ha minden jól halad, 2010 áprilisában a látogatók birtokukba vehetik a megelevenedő trópusi tájat. Gajdos László úgy véli, ha a tervezett beruházás megvalósul, a jelenlegi, évi 320 ezer látogató helyett legalább félmillióan érkeznek majd az állatparkba.

Kapcsolódó cikkek:

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!