Magyarország

2007.12.11. 06:57

Mindenki tegye a maga dolgát

<p>Tavaly kiestem a fotelből a nevetéstől, amikor karácsony előtt valamelyik tévéhíradóban az amerikai vásárlási lázról szóló riportban egy nő így nyilatkozott: „Nagyon elégedett vagyok, sikerült távirányítós karácsonyfát vennem...”</p>

Tippem sincs, mit tudhat egy távirányítós karácsonyfa, de hülye ötletekért nem kell az Újvilágig mennünk. Nálunk is beszerezhető Che Guevara-s húzentróger, angyalkamintás kutyapóráz, vagy cigarettadoboz tartó tok „Én a reinkarnációban hiszek” felirattal (utóbbi legalább szellemes).

No és a hagyományosabb (?) ajándékok: olyan csábító a kéretlenül is bedobált szórólapokban vigyorgó plazmatévé, laptop vagy játékkonzol. Ráadásul odaírták, hogy havi négyezer a törlesztőrészlet, ennyit simán kinyögünk, Gyurcsány tehet egy szívességet...

Igaz, hogy a százezer forintos áru százötvenhétezerre jön ki, de hát mit tehetünk ellene? Ráadásul csak itt, csak most, csak Önöknek, 20-40-50 százalékkal olcsóbban, a háttérben lélekemelő zene szól és cukorkával is megkínáljuk kedves vevőinket, sőt: Vevőinket!
Megszorítás ide vagy oda, zsúfoltak az üzletek és – a korábbi évek tapasztalatai szerint – december 24-én 14 óráig azok is lesznek. Bár a kereskedők szerint némileg csökkent a forgalom, nem kell féltenünk őket, ebben a szezonban is megkeresik a magukét.

Nem az a dolguk, hogy vigyázzanak a pénztárcánkra, hanem hogy eladjanak nekünk, és azt jól végzik. A mi – egyszeri vevők – dolga meg az, hogy észnél legyünk. Csak azért, mert mikulássapkát húztak a termékre és árulják, még nem kell megvennünk. A pultnak nem ugyanazon az oldalán állunk.

Kapcsolódó anyagok:

  • A bankkártya elõnyeit a bûnözõk is ismerik
  • A jövõ év kérdése: mennyi pénzt viszünk haza?
  • Az idei év toplistás karácsonyi ajándékai
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!