Magyarország

2007.12.10. 11:23

Megszűnt a nyomozás Zsanett-ügyben

<p>A fiatal lány még nyár elején azt állította, hogy rendőrök erőszakolták meg a fővárosban.</p>

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az erőszakos nemi közösülés gyanújában bűncselekmény hiányában, míg a vesztesegetés gyanújában bizonyítottság hiányában szüntették meg az eljárást. A határozat ellen panasszal lehet élni.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy határozat született a Zsanett-ügyként ismertté vált nyomozással kapcsolatban, de mint mondta, ennek tartalmáról addig nem nyilatkoznak, amíg valamennyi érintett meg nem ismeri azt. A határozat ellen egyébként 8 napon belül lehet panasszal élni.

A rendőrök egyik védőügyvédje, Magyar György hétfőn vette kézhez a nyomozás lezárásáról szóló határozatot. A védőügyvéd a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy nem érte őket váratlanul a határozat, körülbelül erre számítottak.

A védőügyvéd ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy csatát nyertek, de nem háborút, és egyelőre nem akarnak előre inni a medve bőrére. "Az eredmény nem biztos, hogy a mi sikerünk, lehet, hogy mások kudarca" -kommentálta Magyar György a nyomozás megszünteteéséről szóló határozatot.

A nagy botrányt kirobbantó ügy a 21 éves Zsanett feljelentésével indult, aki azt állította, hogy május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták.

A történtekkel kapcsolatban a nyomozó ügyészség a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) állományába tartozó 5 rendőrt vett őrizetbe, majd a bíróság május 19-én előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Egy hónap után végül mindannyiukat kiengedték és azóta szabadlábon védekezhetnek.

Kapcsolódó anyagok:

  • Zsanett-ügy - a póthaj-minta semmit sem bizonyít
  • Zsanett-ügy - Jövő héten befejeződhet az egyik nyomozás
  • Nincs még az ügyészségen a DNS eredménye
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!