Magyarország

2007.12.23. 11:41

Éjfél óta félszáz baleset történt a csúszós utak miatt

<p>Éjfél óta 48 baleset történt az ország útjain - mondta el Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője.</p>

Az ónos szitálás ráfagyott az úttestekre, ami a hajnalban induló autósokat és az áruszállítókat váratlanul érte. A balesetek nagy részében az autók az árokba csúsztak, keresztbe fordultak az úttesten, vagy egymásnak koccantak. A sok balesetből szerencsére egy sem volt halálos, a szerencsétlenül járt utazók nagy része enyhébb sérülésekkel megúszta. A karambolok túlnyomó része Pest és Fejér megyében történt, de a lefagyott útszakaszok miatt mindenhol óvatosan kell vezetni - tette hozzá a szóvivő.

Lukács Anita, a REBISZ szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy vasárnap reggel az M7-es autópálya 50 és 65-ös kilométere között 5, az M3-as 64-es és 70-es kilométere között, Atkár közelében három baleset történt. Az M1-es autópálya 118-as kilométerénél, Győr közelében is volt két karambol, melyek átmenetileg lassíthatják a forgalmat. Az autópályák sehol nincsenek és nem is voltak lezárva, a forgalom közepes - tette hozzá a szóvivő.

Kapcsolódó anyagok:

  • Halálos motoros baleset
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!