Magyarország

2007.12.17. 16:09

Egyelőre stop a köztisztasági csomagnak

<p>Az Országgyűlés immár harmadszor vette le napirendjéről az állami vezetők javadalmazásának átláthatóságát biztosító javaslat szavazását és nem döntenek arról sem, hogy a miniszterek és az államtitkárok fizetése hozzáférhető legyen az interneten.</p>

Az első törvényjavaslatGyurcsány Ferenec úgynevezett "köztisztasági csomagjának" része, a másik indítvány pedig a Fidesz kezdeményezése.

Répássy Róbert (Fidesz) a döntést köveetően a Független Hírügynökségnek nyilatkozva érthetetlennek nevezte a kormánypártok magatartását.

Mint mondta, szándékukat, vagy azt, hogy az indítványuk ellen bármilyen kifogás lenne, nem jelezték. A honatya szerint igazságtalan, hogy miközben a képviselői juttatás elérhető az interneten, a kormány tagainak fizetése továbbra is titok marad.

Göndör István (SMZP) a Független Hírügynökségnek elmondta: mind a három alkalommal azért vették le a napirendről a javaslatokat, mert ötpárti egyetértéssel a két javaslatot össze akarják dolgozni, hogy ne szabályozza ugyanazt két különböző törvény.

A szocialista frakcióvezető-helyettes hozzátette: az alkotmányügyi bizottság idő hiányában nem tudta elkészíteni a közös tervezetet, ezért vették le ismét a napirendről a két törvényt.

Göndör István szerint nem lesz akadálya annak, hogy februárban az Országgyűlés elfogadja a közös javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!