Magyarország

2007.11.17. 10:10

Nincs az országban szociális válság

<p>Budapest - A Népszabadság által megkérdezett szakértők szerint nincs szociális válság Magyarországon. A Fidesz elnöke azonban többször közölte már: szociális válság alakult ki Magyarországon, amelyhez az elmúlt öt év gazdasági, politikai hibasorozata vezetett - írja a lap.</p>

"Szociális válság nincs, rossz hangulat valóban van"- mondta Tamás Pál, a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Intézetének igazgatója. A szocilógus értelmezése szerint akkor lehet arról beszélni, ha hirtelen, negatív törés áll be a

társadalomban, mint ahogy a rendszerváltás után történt. Ekkor ugyanis a vállalatok tömegei szűntek meg és hirtelen egymillió ember veszítette el munkáját.

Kolosi Tamás szociológus, a Tárki elnöke szerint a korábbi évek hibás gazdaságpolitikája ellenére sincs válsághelyzet Magyarországon. A szakember azt nem vitatja, hogy a megszorítások miatt az életszínvonal stagnál, de azt sem zárta ki, hogy idén reálértékben egy-két százalékos növekedés vagy csökkenés is lehet. Ezt a helyz! etet azonban a szakértő szerint nem lehet válságnak nevezni - írja a Népszabadság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!