Magyarország

2007.11.26. 10:45

Köztársaság tér 27: Balsai nem elégedett Veres válaszával

<p>Bár pénteken megkapta a pénzügyminiszter írásos válaszát, Balsai István fideszes képviselő mégsem áll el a Köztársaság tér 27szám alatti ingatlan értékesítésével kapcsolatos Állami Számvevőszéki (ÁSZ) vizsgálattól - jelentette ki az ellenzéki képviselő hétfőn.</p>

Az ügy előzménye, hogy a műszakilag és építészetileg a Köztársaság tér 26-tal - az MSZP volt székházával - egybefüggő, 27-es számon lévő szomszédos épület az állam tulajdonában volt és 2003 óta a Horizont Rt. bérelte.

A Horizont tavaly szeptemberben - értéknövelő beruházásokat beszámítva - 370 millió forintért vásárolhatta meg az 540 millióra értékelt épületet Veres János pénzügyminiszter engedélyével az Államkincstártól.

Idén nyáron aztán a volt székház és a szomszédos épület együtt - sajtóértesülés szerint - 1,6 milliárdért került egy ingatlanbefektetőhöz.

Balsai elmondta: Veres János pénzügyminiszter öt oldalas válaszát pénteken kapta meg az ügyben feltett kérdéseire. Az ellenzéki politikus szerint ugyanakkor a tárcavezető semmitmondó válaszokat adoot, semmilyen hivatalos szerződést nem mellékelt, így Balsai szerint továbbra sem tudni, pontosan mi történt.

A fideszes honatya éppen ezért kiáll amellett, hogy az ingatlan értékesítésének ÁSZ-vizsgálatát kezdeményezi. Az indítványának tárgysorozatba vételéről hétfőn szavaz az Országgyűlés.

Balsai István kijelentette: amennyiben a parlament nem szavazza meg az indtványt, akkor az ügyészséghez fordul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!