Magyarország

2007.11.18. 21:49

Jótékonykodott a mesterhármas!

<p>Ezen a héten került megrendezésre az egyik népszerű gyorsétterem hálózat adománygyűjtő akciója, melynek keretében szombaton ismert emberek látogattak el az éttermekbe, és bírták adakozásra a vásárlókat.</p>

A Gold s Gym csapata is úgy döntött hogy segít az étteremlánc alapítványának lakóin. Tommyboy, Kasuba L. Szilárd és Koczka Máté, szombaton az Oktogonon található étteremben teljesítettek szolgálatot. A dolgozók segítségével kiszolgálták a vendégeket, és közben adakozásra buzdították őet. Ezen a napon, minden az étteremben vásárolt sültburgonya árából 40 Ft-ot a Ronald ház lakói kaptak, míg a gyermkek által készített képeslapok sokszorosított mását vásárlók 200 Ft-al segítettek. Azok a vásárlók akik úgy döntöttek hogy képeslap vásárlásával segítenek, nem csak a gyermekek rajzait kapták meg, hanem egy kezet ábrázoló matricát is. A matricára minden vásárló ráírhatta nevét, és kiragaszthatta az étterem üvegfalára. A nap végére már roskadásig tele volt az étterem kirakata, a sok sárga-piros kezecskével, amin ez állt; "Én is segítettem!".

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1994 óta segít magyar családokon, akiknek súlyosan beteg gyermeke elhúzódó, és az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. Missziója, hogy a gyógyulási folyamat alatt a gyermekek közelében tarthassa a családtagokat, mivel ez nagymértékben hozzájárulhat felépülésükhöz. Ennek érdekében Budapesten és Miskolcon is működtet apartman házakat, melyeket a családok - az Alapítvánnyal együttműködő gyermek-egészségügyi intézmények ajánlására - ingyenesen vehetnek igénybe. A Ronald Ház igazi béke szigete, a gyerekek itt a betegségükrő megfeledkezve, felszabadultan játszanak együtt a többi kis lakóval. A barátságos környezetben hamar feloldódhatnak, s a kezelések között eltelő időt az anyukájukkal, apukájukkal valamint a testvéreikkel közösen tölthetik el.

Tommyboy, Szilárd és Máté is boldog volt, hogy segíthetett ezen a napon. "Személyes sikerélményem, hogy minden vásárló akinek felajánlottam a képeslapot, meg is vásárolta azt; örülök hogy ennyire segítőészek az emberek." -mondta el Kasuba L. Szilárd. Mindhárman elmondták, hogy örülnek ezeknek a kezdeményezéseknek, és hogy ilyen módon segíthetnek a gyermekeknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!