Magyarország

2007.11.24. 17:29

Betegszállító autót kapnak Mikulásra

<p>Budapest - 13 millió forintból betegszállító autót kapnak a fővárosi Szent László Kórházban ápolt, csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek, akiket kezelésük alatt többször is más kórházakba kell átszállítani különféle beavatkozások, és vizsgálatok miatt.</p>

Jelenleg a legyengült immunrendszerű gyerekeknek akár órákat is várniuk kell a mentőautóra, vagy taxival kell utazniuk, noha így könnyen akár végzetes veszélyforrást jelentő fertőzést is kaphatnak.

A Szent László Kórház területén 2006. december hatodikán adta át a csontvelő átültetésen átesett gyerekek családtagjainak szállást biztosító Déméter Házat a Déméter Alapítvány. A támogatásokból felépült 6 lakóegységből álló házba azóta 40 család költözhetett be térítésmentesen hosszabb-rövidebb időre. Ez átlagosan másfél hónap, de voltak, akik 223 napig éltek itt.

A Déméter Ház átadása után egy évvel betegszállító autót kapnak a transzplantált gyerekek, ami megkönnyíti számukra a szállítást, és segít megóvni őket az azzal járó fertőzésveszélytől. A betegszállítót december 6-án adja át az adományozó Raiffeisen Bank és a Démétér Alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!