Magyarország

2007.10.31. 07:04

Löszfal temette el a gyerekeket

<p>Sümegprága - Megtalálták a három gyerek holttestét, akiket tegnap temetett maga alá egy löszfal. Információk szerint a bánya nem legálisan működött.</p>

Legfrissebb - Kedd este tíz óra után megtalálták a tűzoltók a harmadik gyermek holttestét is a sümegprágai homokbányában Sümeg mellett, Veszprém megyében - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.


20:52 - Halottkereső kutyát is bevetettek, hogy megtalálják a Sümeg mellett lévő Sümegprágához tartozó homokbányában történt omlás harmadik áldozatát. A keresésben résztvevők elvetették azt a lehetőséget, hogy a túlélő kisfiú tévedett volna abban, hányan voltak a bányánál. A kutya a homokbányában halottat jelzett, a keresést tovább folytatják. A Független Hírügynökség információi szerint az elhagyott bányát a környékbeliek az évek során alakították ki, nem hivatalosan nyitott bánya volt.


19:53 - Kedden este háromnegyed nyolcig nem találták meg a harmadik gyereket, akit életben maradt társa szerint maga alá temetett a homok a Sümeg melletti homokbányában. A rendőrök ezért most azt vizsgálják, az ijedtségtől nem tévedett-e az életben maradt kisfiú arról, hogy hányan voltak a homokbányában. Zöld János, a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy már szinte teljesen elbontották a leomlott részt a löszfalnál, de a harmadik gyerek nem került elő. Ezért a rendőrök most azt vizsgálják, nem lehetséges-e, hogy az életben maradt kisfiú az ijedségtől tévedett abban, hogy hányan mentek be a maguk által kivájt barlangba.


18:12 - A tűzoltók hat óra előtt megtalálták a második gyerek holttestét is a Sümeg melletti homokbányában. A tragédiát az okozhatta, hogy egy barlangot fúrtak a löszfalba a gyerekek és bemásztak. A laza talaj rájuk omlott. A mentés tovább tart, a harmadik gyereket még keresik.


17:39 - Négy gyerek volt a Sümeg melletti elhagyott homokbányában, mikor kedden délután rájuk omlott egy löszfal. A Független Hírügynökség információi szerint a negyedik gyerek ki tudott szabadulni a homok alól, ő értesítette a tűzoltókat. A mentés még tart, egyelőre egy kisgyerek holttestét találták meg a tűzoltók.


16:34 - A tűzoltók holtan találták meg az egyik gyereket, akit két másik társával együttt egy löszfal temetett maga alá egy elhagyott sümegi bányában kedden délután. A másik két gyerek helyét is beazonosították, egyelőre tovább tart a mentés. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy fél öt előtt megtalálták az egyik gyereket a homok alatt a tűzoltók. A gyerek már nem élt. Behatárolták a másik két gyerek helyét is, mentésük még tart.


16:15 - Sümeg mellett egy elhagyott homokbányában kedden délután egy löszfal omlott három gyerekre. A bejelentés a balesetről fél négykor érkezett a tűzoltóságra. A tűzoltók egyebek mellett munkagépekkel próbálják a nagy mennyiségű homokot kiásni. (FH)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!