Sport

2013.07.31. 12:23

Megkezdődik az új Jégcsarnok építése

Debrecen - A létesítmény jóvoltából jelentősen enyhülnek a jeges sportok elhelyezési problémái.

Debrecen - A létesítmény jóvoltából jelentősen enyhülnek a jeges sportok elhelyezési problémái.

A 10 éve működő Tócóvölgyi, Derék utcai Jégcsarnokban tapasztalható zsúfoltság enyhítése érdekében egy újabb jégcsarnok épül a meglévő épület mögötti területre, a Tócó-patak partjára - jelentette be Kósa Lajos polgármester.

Kicsit más

Az első csarnokra sok mindenben hasonlító, 31 ezer négyzetméteres új csarnokban nem lesznek lelátók, így a jégfelület nagysága eléri majd a 18 ezer négyzetmétert, vagyis egy kicsit nagyobb lesz a mostaninál. Ezzel nemcsak az első csarnok tehermentesíthető, hanem olyan jeges sportágak is otthonra találhatnak Debrecenben mint például a jégtánc, vagy a curling. A létesítmény elsősorban gyakorlási célokat fog szolgálni, de a nemzetközi szabványoknak is megfelelő méretei azt is lehetővé teszik, hogy gyorskorcsolya versenyeket tartsanak ott.

Mint Kósa Lajos fogalmazott, a csarnoknak köszönhetően jövőre a felnőtt férfi jégkorongcsapat benevezhet a legerősebb magyar bajnokságba, a MOL Ligába.

A következő szezonban már használható

A beruházás 590 millió forintba kerül, melyből a város önkormányzata 230 millió biztosít, a többit pályázaton elnyert pénzből teszik mellé. A földmunkák már megkezdődtek, az átadást februárra tervezik.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!