Magyarország bölcsőjében

A Milleniumi Emlékműnél
A Milleniumi Emlékműnél - © Fotó: Magánarchívum
Kecskemét, Ópusztaszer – Kellemes élmények Kecskemétről és Ópusztaszerről!

Fedezze fel velünk térségünk nevezetességeit, nagy hagyományokkal bíró eseményeit: ezzel a mottóval invitáljuk a napilap olvasóit egynapos buszos kirándulásokra.

Az eső sem szegte kedvüket

Legutóbbi, szeptember 26-i úti célunk Ópusztaszer és Kecskemét volt. Összesen 43 olvasó döntött úgy, hogy velünk tart erre a kirándulásra, mely során először a „hírös városként” ismert alföldi nagyváros, Kecskemét csodaszép belvárosát tekintettük meg.

Az eleredt eső sem szegte kedvét utasainknak: az itt uralkodó szecesszió stílus ékes példáit a város egyik legszebb, legjellegzetesebb építményét, a népdalban is megénekelt Cifrapalotát, valamint a magyar szecessziós építészet egyik legszebb alkotásaként számon tartott Városházát is felkerestük, ahol az épület különlegességének számító, Kodály Zoltán által komponált harangjátékot is meghallgattuk. Kecskeméti városnézésünk után Ópusztaszerre utaztunk, ahol már kegyesebb volt hozzánk az időjárás. Itt a Magyarország bölcsőjének nevezett Nemzeti Történeti Emlékparkot látogattuk meg. „A magyarok bejövetele” című panorámafestmény, illetve a Feszty-körkép mellett több interaktív kiállítást is megtekintettünk: a Skanzen, a Nomád Park, a Rotunda kiállításait. A késő esti órákban érkeztünk haza, a hosszú, de élményekben gazdag program után.

HBN

Címkék: ,