Magyar Kupa – Nyolcvanhárom év után lehet Ferencváros-Újpest finálé

Budapest – A papírforma alapján a címvédő Ferencvárosnak és az Újpestnek van a legjobb esélye arra, hogy bejusson a labdarúgó Magyar Kupa fináléjába.

A párharcok visszavágóján kedden az Újpest Békéscsabára utazik, az első felvonást Nebojsa Vignjevic együttese 2-0-ra megnyerte a Szusza Ferenc Stadionban, így megnyugtató előnnyel várja az összecsapást. A két csapat a bajnokságban kétszer találkozott egymással Békéscsabán, tavaly októberben 3-1-re nyertek a fővárosiak, március 19-én azonban 1-0-ra kikaptak az OTP Bank Ligában sereghajtó riválisuktól.

A másik ágon a címvédő Ferencváros szerdán a Debrecent látja vendégül, az első mérkőzésen gól nélküli döntetlen született, így a hajdúságiaknak egy találat sokat érhet a Groupama Arénában. Ezzel együtt is a zöld-fehérek a találkozó esélyesei, igaz, a két csapat legutóbbi összecsapását Debrecenben a hazaiak nyerték, ezen a találkozón ünnepelhette a Ferencváros története 29. bajnoki címét.

Amennyiben összejön a Ferencváros-Újpest döntő, akkor a két ősi rivális 83 év után játszhat egymással ismét kupafinálét.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágók:

kedd:
Békéscsaba 1912 Előre-Újpest FC 18.00, v.: Szabó Zs. (az első mérkőzésen: 0-2)

szerda:
Ferencváros – DVSC-TEVA 18.00, v.: Karakó (az első mérkőzésen: 0-0)

– MTI –