sajtótájékoztató

2019.10.16. 19:42

Jövő héten indul a Görkapocs Fesztivál

Újra a széles közönség előtt mutatkozik be a közeljövőben a Görögkatolikus Metropólia, október 25. és 27. között rendezi meg ugyanis a Görkapocs Fesztivált.

Fotó: Matey István

A seregszemle szerdai sajtótájékoztatóján Kocsis Fülöp érsek-metropolita elmondta, a hagyományoktól eltérően a rendezvény idén három napos, és programsorozatával a görögkatolikusok egyháza a világ elé lép. Célja, hogy megmutassa magát mindazok előtt, akik még nem ismerik – fogalmazott Kocsis Fülöp, majd hozzátette, a Görkapocs missziója megismertetni az emberekkel, mit eredményez az Istennel való együttműködés, mindez nem csak az imádságok, hanem az egyházhoz tartozó csaknem harminc intézmény által.

Fotó: Matey István

Seszták István főhelynök az ingyenes, ám regisztrációhoz kötött programok közül kiemelte a péntek esti Bagossy Brothers Company-koncertet, valamint a Lautitia Kóruscsalád és a Bocskai Lövészdandár fellépését, melyeknek a Görkapocs többi programjához hasonlóan a Főnix Csarnok ad majd otthont.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában