Sport

2016.11.21. 17:33

DEAC: öröm és bánat a hétvégén

Debrecen - Győzelemmel zárta a szezont az egyetem mindkét megyei labdarúgócsapata, nyertek a kézisek is, ikszeltek a férfi futsalosok, de kikaptak a röplabdázók, illetve a futsalos és a kosaras lányok.

Debrecen - Győzelemmel zárta a szezont az egyetem mindkét megyei labdarúgócsapata, nyertek a kézisek is, ikszeltek a férfi futsalosok, de kikaptak a röplabdázók, illetve a futsalos és a kosaras lányok.

Véget ért a Hajdú-Bihar megyei labdarúgó bajnokság őszi felvonása, melynek utolsó játéknapja nem is alakulhatott volna jobban az ott szereplő két egyetemi csapatnak.

A Sáfár László vezette DEAC 3-0-ra győzni tudott a Téglási VSE vendégeként, míg az eddig listavezető Nyíadony VVTK nem várt vereségbe futott bele a Hajdúsámson otthonában. Így a két gárda helyet cserélt a tabellán, és a debreceniek az első helyen búcsúznak az őszi szezontól. A Debreceni Egyetem másik megye I-es alakulata, a DASE szintén győzni tudott a hétvégén. Dér Istvánék a Szövetkezetek SE Hajdúdorog pályáján diadalmaskodtak 3-2-re, így feljebb léptek a tabellán.

A DEAC férfi futsalosai a MAG-LOG TEAM ellen játszottak pénteken az NBII 10. fordulójában. A gárda listavezetőként utazott Gödöllőre, hogy bezsebelje a három pontot. A fordulatos meccsen azonban a döntetlenhez is Pallai Zsolt mesterhármasa kellett: MAG-LOG TEAM Gödöllő - DEAC 3-3 (2-1).

- Az első félidőben sok kapura lövésünk volt, jól játszottunk, az ellenfél kapusa remek napot fogott ki. Volt úgy, hogy a kapufa segítette ki. Nekik négy kapura lövésük volt, életük góljait rugdosták, az egyiket például 2 másodperccel a félidő előtt. Nekik szerencséjük volt, nekünk nem... A második félidőben vezetésük birtokában visszaálltak, nem is volt annyi helyzetünk, mint az elsőben. Bezzeg a kapufa az maradt hazai! A végén 5-4-ben találtunk fogást rajtuk, sőt, meg is nyerhettük volna a mérkőzést, de valamiért újfent nem volt szerencsénk – nyilatkozta Elek Gergő edző.

A DEAC futsalos lányai 3-16 (2-7) arányban vereséget szenvedtek a DVTK ellen hazai pályán az NBI 8. fordulójában. A Diósgyőr a legjobb, női válogatottakkal megspékelt keretével érkezett Debrecenbe, míg a házigazdák sérülésekkel küzdöttek.

Fotó: unideb.hu

- Nagyon gyengén játszottunk, amiért elnézést kérünk mindenkitől. Sajnos meg sem közelítettük a HTE elleni teljesítményünket. Ezúttal a kulcsembereink is gyengén futsaloztak. Az álomszerű kezdés után, amikor pár perc alatt 2-0-ra vezettünk, illetve ameddig fejben is bírták tartani az iramot a lányok, addig jól játszottunk, az edzői utasításokat pedig tökéletesen betartották. Utána azonban demoralizáló góllal túl gyorsan szépített a Diósgyőr, majd sok könnyű gólt engedélyeztünk ellenfelünknek. Hátul sok hibát vétettünk, sok rossz megoldást választottunk, sok potyagólt kaptunk, aminek csak ez lehetett a vége. Ezek tetejébe többen megsérültek, ami még rátett egy lapáttal, ráadásul nagyon nem jött most jókor – összegezte Sólyom Attila edző.

Elszenvedte második vereségét is a DEAC női kosárlabdacsapata az amatőr NBI keleti csoportjában. Kovács Imre együttese 35 percen keresztül vezetni tudott a fővárosban, ám a találkozó végjátéka az MTK szája íze szerint alakult. MTK-Budapest – DEAC 66-58 (9-18, 19-15, 20-19, 18-6), ezzel a Debrecen visszacsúszott – a még mindig felsőházi rájátszást érő – a negyedik helyre.

- Úgy nem lehet meccset nyerni, hogy rendszeresen két méterre védekezünk az ellenféltől. Gyakorlatilag az összes hibát elkövettük, amit csak lehet, mind támadásban, mind védekezésben. Ennél mindenkitől sokkal több kell az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt – értékelt Kovács Imre.

A DEAC férfi röplabdázói a HÉP-Kecskemét RC-t fogadták hazai pályám az NBI-es bajnokság 10. fordulójában. A Kecskemét három játszmában aratott magabiztos győzelmet a Debrecen felett.

A DEAC férfi kézilabda csapata kéthetes szünet után pénteken fogadta a Balmazújváros U23-as gárdáját. A mérkőzés első perceiben fej-fej mellett haladtak az ellenfelek, majd a félidő közepén kezdett elhúzni a DEAC. A játékrész végére "lőtávolba" jött vissza az Újváros, de 13-11-re még vezetett a hazai együttes. A második félidőben folytatódott az adok-kapok, felváltva estek a gólok, de 10 perc után ismét elléptek a debreceniek 5 góllal. Az újvárosi fiatalok azonban nem adták fel, folyamatosan dolgozták le hátrányukat, 10 perccel a vége előtt a vezetést is átvették, de 1 perccel a vége előtt visszavette az előnyt a DEAC. A Balmazújváros nem tudott már gólt szerezni, óriási izgalmak közepette Debrecenben maradt a két pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!