Loki-szurkolók balesete: nincs jogerős ítélet

Akt.:
A tavalyi balesetben három fiatal vesztette életét
A tavalyi balesetben három fiatal vesztette életét - © Fotó: Matey István
Debrecen – Bár a Debreceni Törvényszék jogerős befejezésre készült ma a Cz.R. (lengyel állampolgár) által okozott, három halálos áldozatot követelő baleset ügyében, a nyilvános ülést halasztani kellett. A kirendelt fordítóiroda tolmácsa ugyanis – a szabályos idézés ellenére – nem jelent meg a bíróságon, majd az iroda által később küldött másik tolmácsról kiderült, hogy a jogi és a műszaki nyelvet nem ismeri kellőképpen.

Közreműködését, felkészültségét a tárgyaláson jelen lévő lengyel konzul és a védő is kritikával illette. Miután az anyanyelv használata garanciális alapjog, amennyiben ez nem teljesül, nem lehet folytatni az eljárást. A következő tárgyalásra a törvényszék új tolmácsról gondoskodik: 2017. december 4-én a védelem által indítványozott tolmács lesz majd jelen, aki felkészülése érdekében addig minden szükséges iratot megkap, többek között a Berettyóújfalui Járásbíróság korábbi ítéletét magyarul és lengyelül is – olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében.

A Debreceni Törvényszék tanácsa a csütörtökre kirendelt fordítóirodát a maximális, 200 ezer forint rendbírsággal sújtotta, mert a mostani fennakadás a tárgyalás elhúzódását eredményezte. A szankcióra a Büntetőeljárási Törvény alapján van lehetőség – írják.


Loki-szurkolók haltak meg abban a balesetben, melynek okozásával lengyel kamionsofőrt vádolnak (képünkön a férfi mellett a fordításban segédkező tolmács látható)
Berettyóújfalu - Nem jogerős a három halálos áldozatot követelő baleset miatt elítélt lengyel sofőr ügyében a Berettyóújfalui Járásbíróságon hozott ítélet, miután védője fellebbezett – közölte a Hajdú-bihari Napló érdeklődésére pénteken Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék szóvivője. Elsősorban f...

A bíróság öt évre a vezetéstől is eltiltotta a Cz. R.-t (jobbra), akit tolmács segített a tárgyaláson
Berettyóújfalu, Debrecen - Három, Békéscsabáról hazafelé tartó szurkoló vesztette életét a 2016 februárjában történt balesetben. A lengyel sofőr hiába cserélt kereket, 12 kilométer után azt is elengedték a csavarok. Debrecen mellett a teljes hazai szurkolói közösséget megrázta az a tavaly február...