Sport

2016.01.04. 11:50

Mozgalmas volt a kiyosumis év vége

Debrecen - Az Eb-n és a Mikulás Kupán járt a Kiyosumi Dojo gárdája.

Debrecen - Az Eb-n és a Mikulás Kupán járt a Kiyosumi Dojo gárdája.Az első alkalommal megrendezett súlycsoport nélküli férfi-női kumite, súlycsoportos utánpótlás és senior kumite, valamint kata Európa-bajnokságot, melyen a debreceni KiyosumiDojo-ból, Shihan Badar Attila vezetésével, négy karatéka vett részt. A katowicei viadalon Senpai Badarné Krista Andrea 2. danos mester dinamikusan, jól katázott és végül a 6. helyet szerezte meg.

A verseny másnapján az IKO Kyokushinkaikan világszervezet vezetője, Kancho Matsui 8. danos mester tartott szemináriumot, amin mind a négy kiyosumis karatéka részt vett. A Kancho az alaptechnikák gyakorlati alkalmazhatóságára világított rá, a maga könnyedségével és dinamikájával. Számos használható dolgot tanultak tőle a cívisvárosiak, mind az edzés, mind pedig az oktatás vonatkozásában és ismét visszaigazolást nyert, hogy a Dojo-ban folyó szakmai munka a helyes irányba halad.

Nyolc helyezés

A 2. Mikulás Kupa Nemzetközi Utánpótlás és Felnőtt Kumite Bajnokságon is jeleskedtek a Dojo sportolói: közel 250 hazai és külföldi induló vett részt a full contact szabályrendszerű versenyen, a Kiyosumit 10 karatés, egy bíró és három kísérő képviselte.

A felkészülés meghozta eredményét, a karatékák ismét remekül helyt álltak, közülük nyolcan helyezést értek el.

HBN​


Eredmények

2. Mikulás Kupa

1. hely: Magyar Dávid, Czuprik Péter, Hadnagy Attila

2. hely: Kosztolányi Krisztián

3. hely: Janócsi Balázs, Pongor Simon, Hartman Norbert, Balogh Marcell

Bíró: Senpai Mosolygó Tamás 2. dan

Kísérők: Shihan Badar Attila 5. dan, Senpai Badarné Krista Andrea 2. dan, Senpai Nagy Krisztina 1. dan​


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!