Lendületben marad a Lokomotív?

Akt.:
Lendületben marad a Lokomotív?
© Fotó: HBN
Debrecen – Bravúr kell a Lokitól a középház éllovasának, a Siófok legyőzéséhez pénteken délután.

Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság rájátszásának második feléhez értek a csapatok, így az alapszakaszt követően másodszor csap össze a DVSC-TVP-Aquaticum és a Siófok gárdája pénteken 18 órától a Hódos Imre Sportcsarnokban – a találkozóról a Hajdú Online (www.haon.hu) élőben tudósít.

Harc, nemcsak a pályán

A két gárda legutóbbi derbije a szezon egyik legjobb, legizgalmasabb csatáját hozta, végül a szerencsén is múlt, hogy a vendéglátó Balaton-partiak 31–30-ra nyertek. A találkozó nagy taktikai csatát hozott, nemcsak a játékosok, az edzők is igazán kitettek magukért.

– Tudtuk, hogy a siófokiak új vezetőedzője, a dán Christian Dalmose szívesen alkalmazza a plusz egy emberes játékot, amit hazai szinten még nem igazán vetnek be, viszont nemzetközileg sok tréner használ. Kifejezetten jól felkészültünk belőle, a meccs elején három gólt is szereztünk az ellenakciókból, ezután szüneteltették ezt a taktikai húzást. Való igaz, a legvégén így nyertek, de akkor heten támadtak öt mezőnyjátékos ellen. Minden összevetve úgy érzem, kezünkben volt a siker Siófokon is, de sajnos nem tudtunk élni vele – emlékezett vissza az idegenbeli találkozóra Varga József, a Loki vezetőedzője, aki szerint a skandináv tréner most is készül valami újdonsággal.

Folytatni a sorozatot

– Megnéztem pár olyan meccset, amikor Dalmose a Viborgot irányította, s több figurát is betanított a siófoki kerettel, ami sikeres volt a dán sztárcsapatnál. Biztos vagyok benne, hogy ellenünk megpróbál majd valami új taktikai elemet is belevinni a játékba. A Siófok tele van klasszisokkal, rettentő erős az Orbán, Wörz, Piedade, Szekerczés belső négyesük, ráadásul remekül indulnak, ezért vezeti Erdősi a góllövőlistát. Természetesen ők sem legyőzhetetlenek, de mindenképpen jó játék, bravúr kell a siker eléréséhez. A véleményem szerint az dönt, hogyan tudunk a támadások után visszarendeződni, illetve mennyire lesz eredményes a szélsőjátékunk. Természetesen arra törekszünk, hogy a nagyszerű sorozatunkat folytassuk, s a szezon végén 11/10-es mutatónk legyen! – fogalmazott a debreceni szakvezető, aki azt is elárulta, nem változott a DVSC kerete a békéscsabai meccshez képest, azaz nincs újabb sérült, vagy beteg a csapatnál.

– Boros Norbert –