Helyi közélet

2013.03.21. 11:38

Külföldre üzenne a Fidesz a mostani aláírásgyűjtéssel

Debrecen - Pósán szerint 1995-től több mint ezermilliárdot húztak ki a zsebünkből az energiaszolgáltatók.

Debrecen - Pósán szerint 1995-től több mint ezermilliárdot húztak ki a zsebünkből az energiaszolgáltatók.A rezsicsökkentés támogatóinak aláírására számít a Fidesz a párt debreceni, Piac utcai irodáján és közterületi standjainál. Dr. Pósán László országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, az akcióval azt szeretnék üzenni a külföldnek, hogy a polgári kormány ebben a kérdésben pártállásától függetlenül nagyon széles társadalmi támogatottságot tudhat maga mögött.

– A szocialisták 1995-ben elkótyavetyélték a magyar energiaszolgáltató rendszert, amivel az állam elveszítette képességét az energiaárak, a rezsiköltségek kordában tartására. A szocialisták kiszolgáltatták az embereket a gátlástalan, extraprofitot hajszoló nemzetközi nagyvállalatoknak, kormányzásuk „aranykor” volt ezen cégek számára – közölte a politikus, aki szerint a külföldi vállalatok 1995-től 1040 milliárd forinttal rövidítették meg a magyar családokat.

Hozzátette: hazánkban többet fizettünk rezsire, mint a dánok, a svédek vagy a németek, ezért tárgyal a parlament a rezsiköltségek 10 százalékos csökkentéséről szóló törvényjavaslatokat.

Pósánnal párhuzamosan több fideszes országgyűlési képviselő számolt be az aláírásgyűjtés elindításáról.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában