Jött a válogatott meghívó

2019.06.26. 13:07

Kimaradt Ciprus Ferenczinek, de nem bánja

Mindenki megértette, hogy ez egy talán vissza nem térő alkalom az életben.

Fotó: Kovács Péter

Idén közös családi utazás nélkül telik a nyár a Ferenczi famíliában, bár ezt most nem annyira bánja a családfő, János, hiszen életében először felnőtt válogatott meghívót postázott ki neki a Magyar Labdarúgó-szövetség. A tengerpart helyett így előbb Azerbajdzsánban, majd az Üllői úton volt jelenése a DVSC 28 éves balhátvédjének.

Fél nap a Balatonon

„A tervek szerint Ciprusra mentünk volna a szünetben, de a válogatott meghívó átírta a forgatókönyvet”

– kezdett bele Ferenczi. – A bajnokság után szűk másfél héttel lett volna az indulás, amely még pont belefért volna az időbe, de így nélkülem ment el a családom. Felemás érzések kavarogtak bennem, mert szerettem volna velük lenni, ugyanakkor ők is megértették, hogy számomra mekkora dolog a válogatottság, és lehet, hogy ez egy vissza nem térő alkalom az életemben. Szerencsére a modern technikának köszönhetően naponta többször is tudtunk beszélni, meg tudtam bizonyosodni róla, hogy szerencsére jól érezték magukat. Az Eb-selejtezők után elmentünk a Balatonra egy hosszú hétvégére, viszont a kisfiam „belefutott” egy napszúrásba, úgyhogy szombat reggel már jöttünk is haza, tehát nagyjából fél napot tudtunk eltölteni a magyar tenger partján. Ez a nyár most így alakult – tárta szét a karját.

A családi albumba azért bekerült egy fotó a kurtára sikeredett balatoni „vakációról”
Fotó: Ferenczi János felvétele

Ének, tánc

A csapatsportoknál szokás, hogy az újoncokat valamilyen mókás feladattal avatják fel, lapunk kíváncsi volt, történt-e hasonló a nemzeti tizenegy öltözőjében. Ferenczi elmondta, a beavatás majd akkor fog megtörténni, ha pályára is lép válogatott mérkőzésen, de a walesiek ellen góllal debütáló Holman Dávidnak már jelezték a többiek, hogy készüljön, mert legközelebb valami éneket vagy táncot kell előadnia – mosolygott Janika.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában