Helyi közélet

2014.10.27. 16:02

Változásokkal érkezik mindenszentek napja

Debrecen - Nem ingyen, de lehet parkolni a temető területén szombatig.

Debrecen - Nem ingyen, de lehet parkolni a temető területén szombatig.

Feloldották a Kassai úti köztemetőben érvényes parkolási tilalmat, ezért a díj fizetése után be lehet hajtani a területre az I-es kapunál – közölte a létesítményt üzemeltető AKSD szóvivője. A temetőn belül a KRESZ szabályai érvényesek, viszont mivel nincs járda, a gyalogosoknak elsőbbségük van. Mindenszentek napján azonban minden lakossági, vállalkozói, személy és tehergépjármű forgalma tilos lesz a köztemetőben. Ezen a napon az AKSD egy temetői kisbuszt indít, amely előre meghatározott útvonalon szállítja az arra szorulókat.

Október utolsó napján 12 órától november 3-a délig a Benczúr Gyula utcán a köztemető I-es és II-es kapuja – a Hadházi utca és az Ady Endre sugárút – közötti útszakaszt lezárják. A Nagyerdei Köztemető II-es és III-as kapuját a Pallagi út (TEVA Gyógyszergyár) irányából lehet majd megközelíteni gépjárművel. Ez az útszakasz egyirányú lesz, azaz a Pallagi útról behajtva a Benczúr Gyula utcán keresztül, az Ady Endre sugárúton át lehet a Nagyerdei körútra kihajtani. A temető csütörtökig 19 óráig, péntektől vasárnapig 20, míg hétfőn 19 óráig tart nyitva.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában