Magyarország

2008.04.12. 20:43

Hatszázezer forint adomány a tűzben elégett kislány testvéreinek

<p>Hatszázezer forint gyűlt össze azon a számlán, amelyet a tolcsvai önkormányzat nyitott, hogy segítsen a januárban, lakástűzben meghalt kislány testvéreinek.</p>

A pénzből kibővítették azt a házat, amely a két, szülő nélkül maradt gyerek új lakóhelye lett - mondta el a Független HírügynökségnekVojnár László, tolcsvai polgármester.

Az ötéves kislány január elején égett halálra a tolcsvai lakástűzben. A tüzet a gyanú szerint a felesége halála után a gyerekeket egyedül nevelő apa szándékosan okozta. A férfit akkor előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. A gyerek két testvérének sikerült kimenekülnie az égő házból. Őket a gyámhivatal az apa testvérénél helyezte el, miután kijöttek a kórházból.

A pénzadományokon kívül több felajánlás is érkezett. Egy budapesti vállalkozó a fürdőszoba kialakításában segített. Egy szerencsi vállalkozó csempét, fürdőkádat ajánlott fel. A szolgáltató, Zemplén Vízmű Kft. nemcsak ingyen vezettette be a vizet, hanem bojlert is vásárolt. A falu önkormányzata a kislány temetésének költségét vállalta magára, szakemberei a ház körüli munkákban segítettek. A tolcsvaiak rengeteg ruhát gyűjtöttek össze a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!