Helyi közélet

2015.01.12. 18:24

Gödrök a kanyarban

Debrecen - Tervbe vették a Bethlen utca Honvéd utca felőli szakaszának felújítását.

Debrecen - Tervbe vették a Bethlen utca Honvéd utca felőli szakaszának felújítását.

Aki nap mint nap arra jár, a megszokás miatt talán már észre sem veszi, hogy mennyire ráz az autó a Bethlen utcán a városból kifelé menet, kicsivel a 2-es villamos pályája után, egészen a Honvéd utcáig. A legtöbb kátyú és korábbi megsüllyedt javítás („folt hátán–folt”) a kanyarban található. A kétszer egysávos, de igencsak nagy forgalmú útszakaszon több helyi autóbusz is közlekedik.

Részbeni megújulás

A polgármesteri hivatal illetékese arról tájékoztatott, hogy a 2-es villamosvonal kiépítésének keretében a pálya kivitelezőjének feladata volt a Bethlen utca szélesítése a Hunyadi utcai csomóponttól északi irányban, 120 méter hosszúságban. Ezen a szakaszon az útburkolat teljes szélességében megújult. Az úgynevezett „faltól-falig” program keretében megtörtént a 2-es villamos pályájának teljes hosszában (Hunyadi u., Mester u., Csemete u., Dózsa György u., Nádor u., Thomas Mann u., Mikszáth Kálmán u., Békessy Béla u., Kartács u., Doberdó u.) az út- és járdaburkolatok felújítása is.

A Bethlen utca Hunyadi és Hatvan utcák közötti szakaszát az útfelújítási munkák mintegy 70 méter hosszban érintették – a Hunyadi utca irányából – teljes szélességben.

Teljes felújítás

A Bethlen utcának a Honvéd utcától a már felújított szakaszig terjedő 240 méter hosszúságú szakaszának felújítása a jelenlegi burkolat marásával és aszfaltozásával végezhető el – közölte a városháza felelőse. Majd hozzátette: 2014 és 2020 között az Integrált Településfejlesztési Stratégiában szerepel a városi kezelésű úthálózat rekonstrukciójának, korszerűsítésének szándéka. E program keretén belül lehetőségünk nyílhat a város területén található rossz állapotú utak – köztük természetesen a Bethlen utca – burkolatának felújítására is. E munkák elvégzéséig az útfenntartási feladatainkat természetesen folyamatosan ellátjuk.

HBN-OCs


Szóljon hozzá a Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="600">


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában