Kultúra

2019.02.07. 09:41

Érdemes rápörögni a hétvégére

Hajdú-Bihar - Az első napsugaraknak köszönhetően végre úgy érezhetjük, hogy lassan itt a tavasz. Ne gubózzunk hát be, induljon jól a hétvége is! Ajánlunk is néhány remek programot, ahol kikapcsolódhatunk: Vastag Csaba például kis zenekaros koncertet ad szombaton 17 órától a Csapó utcai bevásárlóközpontban. A Fonogram-díjas magyar énekes a Popdaráló és az X-Faktor című műsorok révén vált ismertté és hódítja meg azóta is nők százezreinek szívét.

Hajdú-Bihar - Az első napsugaraknak köszönhetően végre úgy érezhetjük, hogy lassan itt a tavasz. Ne gubózzunk hát be, induljon jól a hétvége is! Ajánlunk is néhány remek programot, ahol kikapcsolódhatunk: Vastag Csaba például kis zenekaros koncertet ad szombaton 17 órától a Csapó utcai bevásárlóközpontban. A Fonogram-díjas magyar énekes a Popdaráló és az X-Faktor című műsorok révén vált ismertté és hódítja meg azóta is nők százezreinek szívét.

2019. február 8., péntek

20:30 óra

Januárban indult az új turné, amelynek témája a 30 éve megjelent Viszlát Iván lemez, de természetesen a ‚88-as dalok és napjainkig klasszikussá avanzsálódott mérföldkövek sem fognak hiányozni a repertoárból – írják a beharangozójukban. Az Aurora egy 1983-ban alakult győri punkegyüttes. Az első koncertjüket Terrorists néven adták, többet azonban nem játszhattak ezen a néven. Ekkor jött a képbe az Auróra Cirkáló név, amellyel már a hatalomnak sem volt baja, és amely az első demók megjelenésekor rövidült le Aurórára.

19 óra

Nagy lelkesedéssel térnek vissza Debrecenbe, ahol az új zenekari formációjukkal az első koncertet adták anno!

20 óra

Mini klub turnéval indítják a 2019-es évüket! A repertoárukat is ehhez mérten állították össze: az elmúlt 40 év legjobb és legrockosabb dalait hozzák el! Az új slágerek mellett nem fognak hiányozni az Ős-Beatrice dalai sem. Vendégük a Led Zepp’s zenekar lesz.

21 óra

A Spiritual Seasons zenekar középkori és kelta zenéket, valamint energikus és szívhez szóló előadásaikban a skandináv világ balladáit eleveníti meg. 2004 óta járják Európa és Ázsia országait és terjesztik ragályos kórként a pozitív energiákat, melyeket zenéjükkel a színpadra visznek. Nincs lappangási idő, a tünetek azonnal jelentkeznek: ének, tánc, mosoly – ez a szindróma három fő ismertetőjegye – írják a közösségi oldalon. Az együttes eddig tizenkét albumot jelentetett meg, és több mint ezer koncerten lépett fel. Tagok: Victor Smirnov (ének, gitár, buzuki, doromb), Anton Smirnov (középkori síp, furulya, középkori duda, vokál), Mikhail Papush (banjo, dob, vokál), Maria Boguslavskaya (hegedű, ének), Alla Kushnyr (harmonika, ének), Lidia Smirnova (tradicionális táncok).

2019. február 9., szombat

20 óra

Czutor Zoli idén ünnepli 50. születésnapját, amit egy országjáró körúttal szeretne színesebbé varázsolni, melynek első állomása nem más, mint Debrecen. A műsor pedig természetesen Zoli kedvenc számaiból tevődik össze, melyek gerincét leginkább a Belmondo, Nyers és Beatles dalok adják majd, de olykor-olykor előfordulhat egy-egy Frank Sinatra-dal is, ha van elég szivar és whiskey a helyszínen. Vendégük a Privát Affér lesz.

21 óra:

A zenekar AC/DC dalok ad elő élőben. Céljuk a közönség és önmaguk önfeledt szórakoztatása koncertjeiken, hiszen mindannyian AC/DC rajongók, és nemcsak hallgatni élvezet számukra, hanem eljátszani is. –Küldetésünknek tekintjük az AC/DC zenéjét eljuttatni mindazokhoz, akik kedvelik, azokhoz, akik még nem ismerik, de szeretik a jó rock zenét, s talán koncertjeinken rajtunk keresztül eljuthat hozzájuk – olvasható közösségi oldalukon.

21 óra:

A bandát Bujdosó András gitáros alapította, miután kiszállt az Ölveti Blues Band-ből. A zenekar facebook oldalán a következő leírás szerepel: Már „nem emlékszem, hogy is volt”, csak azt tudom, hogy a Katvanhoe név valamikor húsz évvel ezelőtt született egy olyan helyen, ahol tüzes vizet mértek. A jelentéséről nem sokat lehet tudni, valószínűleg egy képzeletbeli indián neve lehetett. Szóval, nem sokkal ezelőtt ismét felbukkant ez az indián, és miután tanácskozott a Nagy Manitou-val, úgy döntött, hogy zenekart alapít: így lett a mi nevünk Katvanhoe.

Az elmúlt két évtizedben az együttes sokfelé megfordult a világban, magába szívta a különböző zenei irányzatokat, kiválasztotta és összegyúrta azokat a stílusokat, ami neki leginkább tetszett; a funky, a blues és a rockzene ötvözete egyedi hangzást adott a zenekarnak.

A négy tag már régóta bűvöli hangszereit, mindegyikőjüknek jól nyomon követhető zenei múltja van. Azért találkoztak, hogy ez a zene életre keljen, elérjen mindenkihez, aki nyitott és fogékony arra, hogy – a mára erősen deformálódott zenék között – megtalálja egy valódi zene igazi értékeit.

Tagok: Bujdosó András (gitár), Varga Imre (gitár), Mező Ori (dob), Nikolin Zoltán (basszusgitár).

Február 12., kedd

19:30 óra

Aki nyitott a jazz modern, kísérletezőbb kedvű irányzatai felé, az biztosan találkozott már Kézdy Luca jazzhegedűs és a Santa Diver zenekar nevével. A több mint tíz éve működő formációt Szesztay Dáviddal alapították, akit a Kiscsillag tagjaként és immár szólóelőadóként is megismerhettünk. A hegedű (+effektek), basszusgitár, dob felállású trió harmadik pillére a fiatal jazzgeneráció egyik leginnovatívabb szereplője, Szegő Dávid 2015 óta tagja a zenekarnak.

Február 13., szerda

„Nem tudja senki, hogy honnan jöttem, hogy hányszor volt sötét az ég fölöttem, ködös a múltam, nem ismeri senki, nincs otthonom, nincs hova visszamenni…” – ezt a refrént is hangosan énekelheti majd a közönség a Hallban. A 2016-ban alapított háromtagú magyar együttes ezzel a dallal robbant be a köztudatba. Ezt követően a Maradok távol című számuk által még több ember megismerte őket. 2018 nyarán elnyerték a Petőfi Zenei Díj Az év felfedezettje díját, illetve ősszel jelölve lettek a 2018-as MTV Europe Music Awards-ra mint Legjobb magyar előadó, amit szintúgy megnyertek, így ők képviselték Magyarországot a bilbaói díjátadón – olvasható róluk a Wikipédián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!