Kultúra

2017.07.29. 10:07

Kihunyt egy csillag

<em>Chester Bennington, generációm fiatalságának meghatározó alakja nincs többé. Valószínűleg a Linkin Park is megszűnik létezni. Szívembe mar a tudat, hogy esélye sincs többé annak, hogy a nyár eleji koncertjükön átéltekhez hasonlóan, újra megrészegült, szélfútta hajú tiniként énekeljem az együttes dalait</em>. Kálmán-Kovács Mónika írása.

Chester Bennington, generációm fiatalságának meghatározó alakja nincs többé. Valószínűleg a Linkin Park is megszűnik létezni. Szívembe mar a tudat, hogy esélye sincs többé annak, hogy a nyár eleji koncertjükön átéltekhez hasonlóan, újra megrészegült, szélfútta hajú tiniként énekeljem az együttes dalait. Kálmán-Kovács Mónika írása.

A hetedik lemez kapcsán elsőre a fanyalgó tábort erősítő egykori rajongóként, most ki sem tudom venni a korongot a lejátszóból. A történtek után minden szava, minden egyes dala, hangja értelmet nyer. Az én olvasatomban a lemez Chester utolsó segélykiáltásainak egyike, talán tervezetten is a búcsúzás hangjai. Búcsú és bocsánatkérés a szeretteitől, a barátoktól, a rajongóktól... Nem tudhatom miféle segítséget kért vagy kapott lelki sebeinek gyógyításához az énekes, az azonban biztos, mindig nyíltan beszélt kettős személyiségéről, gyermekkori szexuális bántalmazásáról, a benne, vele élő démonjairól, akiktől nem tudott szabadulni és július 20-án elérték céljukat. Figyeljünk oda egymásra! Vegyük észre a környezetünkben élőkön a depresszió kisebb-nagyobb jeleit! Hallgassuk, lássuk meg gyermekeink viselkedésében az őket érő testi, lelki, esetleg szexuális bántalmazás nyomait! Kérjünk segítséget ha úgy érezzük egyedül nem tudunk megbirkózni a problémánkkal! Szomorú júliussá lett ez... viszlát Chester! „Who cares if one more light goes out? Well I do ” Chester Bennington


[related-post post_id="3557849"]

[related-post post_id="3557667"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!