Kultúra

2016.10.10. 15:35

Világsztárokkal játszik együtt a 11 éves hajdúböszörményi kisfiú

Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi Balogh Soma a TV2 Kismenők műsorának felfedezettje.

Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi Balogh Soma a TV2 Kismenők műsorának felfedezettje.

Somát a verseny döntője után személyesen kereste meg a világhírű zongorista, Havasi Balázs, hogy a közepén tartandó három Havasi Symphonic Show keretében a budapesti Papp László Arénában ismét együtt zenéljenek. Így a kis muzsikus 24 ezres közönség előtt léphet fel majd olyan világsztárokkal egy színpadon, mint Leona Lewis és Havasi Balázs.

Fotó: Nánási Pál

A felkérésnek köszönhetően Havasi Balázs meghívta Somát a Tokaji Fesztiválkatlanba, hogy lássa, hallja, hogyan épül fel egy ilyen giga színpadi produkció. Balázzsal nem csak szakmai a kapcsolata Somának, hiszen szinte már barátok. Már a Kismenők próbái alatt is nagyon összehaverkodtak – ahogy Balázs mondta:

működött köztük a kémia.

Havasi Balázs számára fontos, hogy a mai gyerekek is már korán találkozzanak a zongorával, klasszikus hangszerekkel és a szimfonikus zenével egy olyan modern koncerten, amit a gyerekek is élveznek.Balázs többször elmondta azt is, hogy egész életében soha nem felejtette el gyerekkori álmait. Emiatt gondolta, hogy meghívja Somát az Arénába, hogy az ő álmai is valóra váljanak, és hatalmas közönség előtt léphessen fel szenzációs zenészekkel együtt.

Fotó: Nánási Pál

A Havasi Symphonic koncertpróbái december elején kezdődnek Budapesten. Addig azonban még sok más is van Soma életében. Továbbra is együtt zenél a Singing&Drum projektben Juhos Zsófival, az Ének Iskolája győztesével, és terveik szerint még ebben az évben leforgatják a második közös videójukat.

- Soma Drum Crew -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!