Kultúra

2015.10.24. 17:18

Átvészelte a tagcserét a Nyughatatlan zenekar

Debrecen - Interjú Kovács Kornéllal, a Nyughatatlan együttes énekesével.

Debrecen - Interjú Kovács Kornéllal, a Nyughatatlan együttes énekesével.

Az év elején nehézségekkel küzdöttek a zenekar felállásában történt változások miatt. A történtekről a Nyughatatlan énekesét, Kovács Kornélt kérdeztük.

Sokszor még a több évtizede jól működő zenekaroknál is tapasztalhatunk tagcseréket. Nálatok miért volt szükség a változtatásra?

Kovács Kornél: Szokták mondani, hogy egy zenekar olyan, mint egy párkapcsolat. Ott ahol nagy az összetartozás, és működik a kommunikáció, ott az igazán nagy gondok is áthidalhatóak, nálunk is így volt, de egy idő után sajnos nem ment tovább. Az élet mindenkinél új helyzeteket hozott, jött például családalapítás vidéken, munkavállalás külföldön és továbbtanulás is. Sokat koncerteztünk együtt, össze szoktunk, ezért nehéz volt a váltás.

Milyen a közös zenélés az új tagokkal?

Kovács Kornél: Az ősz nehezen indult. Debrecenben adtunk koncertet. Helyettesekkel, gyakorlatilag próba nélkül oldottuk meg a bulit, ezért nem volt az igazi. A nyáron közel harminc bulit adtunk együtt, ezért a mostani műsorunk nagyon egyben van. Dórival nekünk az a legfontosabb, hogy lelkileg stabil alapokon gördüljön a zenekar, most ez megvan, megpróbáljuk megtartani.

Mik a tervek az őszre?

Kovács Kornél: A nyár elején írtam egy dalt „ez lesz az a nyár” címmel, amivel próbáltam magamnak is előrevetíteni a jó dolgokat, hátha bevonzom őket. Nagyon érdekes, mert sikerült. A sok új élmény hatására több új dal is született, ezért egy nagylemezen dolgozunk. Október végére tettük a nagy debreceni és budapesti koncertjeinket is, ahova már az új dalokkal, és a megújult műsorral érkezünk.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!