szon-sportoldal

2008.06.16. 14:07

Szakállamtitkár gratulált a csengeri Balázsnak

<p>Budapest - Maratoni futó és ügyvéd szeretne lenni a minisztériumban kitűntetett csengeri 5.a osztályos diák, a jó tanuló, jó sportoló Juhász Balázs.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/szakallamtitkar-gratulalt-balazsnak/cn/szon-news-km_01-20080616-020915">Csengeri eredmények&#160;<IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A Magyar Köztársaság jó tanulója-jó sportolója díjjal ismerték el a közelmúltban a csengeriJuhász Balázs kiemelkedő iskolai tevékenységét. A Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat 5.a osztályos tanulója a kitüntetést Szüdi Jánostól, az Oktatási és Kulturális Minisztérium közoktatási szakállamtitkárától vette át Budapesten, a Károlyi-Csekovics rezidencián.
– Az életem a sport. Minden sportágat szeretek, de legjobban a hosszútávfutást, a kerékpározást, a sakkot és a labdarúgást – árulta el Balázs, s elmondta, eredményeiért hálás testnevelő tanár osztályfőnökének, Papp Szilárdnak.

Arra a kérdésre, hogy mi szeretne lenni felnőttként, mosolyogva csak annyit válaszolt, maratoni futó és ügyvéd.
Duatlonban egyéniben országos második, csapatban első helyezett, triatlonban, aquatlonban, 600 méteres síkfutásban megyei első. 2007-ben megyénkben az év utánpótlásos férfi versenyzője és tagja az év legeredményesebb férfi csapatának. Angol nyelvi versenyen megyei második, mindemellett kitűnő tanuló, kimagasló szorgalmú, nagyon jó közösségi ember – foglalta össze Papp Szilárd.

Kazamér Tibor, az intézmény vezetője hozzátette: – Ezek azok az eredmények, amelyek a pedagógust, az iskolavezetőt átsegítik a magyar közoktatás mindennapos nehézségein. Büszke vagyok a tanulónkra, és az egymás sikereinek is szívből örülni tudó tantestületünkre.

Ösztönzõ elismerés

A kitüntetéssel az OKM célja a tanulók ösztönzése

a szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére,

valamint a fair play szellemének ápolása. E címet

azok a diákok kaphatják, akik tanulmányi eredménye

a 4,8-os átlagot meghaladta, valamint hazai és nemzetközi

sportsikert értek el.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!