Sport

2017.07.22. 16:20

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: újabb meglepetés a cél

Balmazújváros - A balmazújvárosi szakmai stáb a mentális felkészítésre is nagy hangsúlyt fektetett a héten.

Balmazújváros - A balmazújvárosi szakmai stáb a mentális felkészítésre is nagy hangsúlyt fektetett a héten.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Videoton elleni bravúros pontszerzést követően ezen a hétvégén a Vasast viccelheti meg az OTP Bank Ligában, Horváth Ferenc legénysége az angyalföldi együttessel vasárnap 18 órától csap össze. A fővárosi alakulat nem kapta el jól a szezonrajtot, hiszen a Diósgyőrtől félig-meddig hazai pályán, a Szusza Ferenc Stadionban szenvedett 2–0-s vereséget. A nemzetközi kupakaland sem sikerült valami fényesen a budapestieknek, mivel az izraeli Beitar Jeruzsálem 7–3-as összesítéssel ütötte ki a magyar egyletet. Főleg a párharc első felvonása miatt pironkodhatnak Michael Oenning tanítványai, ugyanis hiába vezettek a 88. percben még 3-1-re, a vetélytárs a hajrában háromszor vette be Remili Mohamedék kapuját.

– Az első játéknapon szép eredményt értünk el a Videoton otthonában, de ezen túl kell lépnünk – szögezte le Horváth László. – Valószínűleg a Vasasnál sem foglalkoznak már az Európa-ligában történtekkel, próbálnak előre tekinteni, és lezárni a múltat. A szakmai stáb alaposan feltérképezte a riválisunk futballját, mindenki megkapja azokat az információkat, amelyeket hasznosíthat a találkozón. A Vidi ellen a stabil védekezésre, valamint gyors kontratámadásokra építettünk, úgy gondolom, saját arénánkban más stílusban lépünk majd pályára – árulta el a Balmaz kapusa.

Kifizetődő együttműködés

Horváth 2011 augusztusa után a múlt héten bizonyíthatott ismét az élvonalban. A hosszú böjt ellenére parádés teljesítményt nyújtott a hálóőr, szenzációs hárításokkal oroszlánrészt vállalt az 1–1-es döntetlenben.

[poll id="1469"]

– Szokták mondani, annak kell izgulnia, aki az adott játékost a kezdőcsapatba teszi. A viccet félretéve, nem idegeskedtem, nagyon vártam már ezt a pillanatot. Hogy mi a véleményem a saját produkciómról? Nem igazán szeretem elemezgetni magamat. Persze örülök, hogy beválasztottak a forduló válogatottjába, ám ezt a dicsőséget szó nélkül elcseréltem volna a győzelemért. A Pancho Arénában nagybetűs csapatként funkcionáltunk, ezzel a felfogással már a másodosztályban is szép sikereket értünk el, meggyőződésem, az első osztályban is ezen az úton kell továbbhaladnunk – mutatott rá a 29 esztendős „portás”.

Az újvárosiak a Vasas elleni felkészülés során beiktattak egy kis lelki tréninget is. Mennyire találták hasznosnak ezeket a foglalkozásokat a futballisták?

– Egy elismert mentálhigiénés tréner érkezett hozzánk. Először furcsálltuk a dolgot, ám végül értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk. A szakember segítségével kicsit formálni tudtuk az énképünket, illetve hangsúlyozta, többre is képesek vagyunk annál, amit eddig elértünk – zárta mondandóját Horváth.

HBN–BÁ


[related-post post_id="3558159"]

[related-post post_id="3553648"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!