Körösszegapáti hírei

2018.08.29. 11:39

Mindenki megcsodálja a virágokat

Körösszegapáti - Az év közepén lévő hónapok a növények virágzásának időszaka, különösen jellemző ez a kert virágaira.

Körösszegapáti - Az év közepén lévő hónapok a növények virágzásának időszaka, különösen jellemző ez a kert virágaira.

Akiknek a kertjében, az udvarán virágzó növény van, mindennap gyönyörködhetnek virágaik szépségében, érezhetik illatukat. A település Petőfi utcáján két asszony, Kiss Györgyné Ilonka néni és lánya, Guj Sándorné Marika házának udvarán is színpompás virágok láthatók. Olyan virágok, melyeket nem találunk minden háznál, például mocsári hibiszkuszt, melynek különböző színpompás fajtái díszlenek kertjükben. Látható fehér, rózsaszín és vörös. Mondják, könnyen nevelhető, gyorsan növekszik.

Újabb és újabb bimbók

Ilonka néni 86, lánya, Marika 62 éves. Az évek során tapasztalatokat gyűjtöttek a mocsári hibiszkusz gondozásában. A virágok nagyon szépek, többféle színűek. Nemcsak a ház gazdái, hanem az arra járók is gyönyörködnek benne.

A virág azért különleges, mert igen nagy méretű. Különösen akkor tetszetősek, amikor különböző színekben pompáznak egymás mellett. A virágok sajnos kibontakozásuk után rövid ideig pompáznak, nyílnak. Az elhervadtak helyett újabb bimbók jönnek.

Gujné Marika elmondta, hogy ez a gyorsan fásodó, évelő növény júliusban hozza nagy virágait. Minden évben a gyökeréről hajt ki, egyre nagyobb hajtásokkal, amelyeken megjelennek a virágok.

A sötétvörös színű

A másik igen kedvelt virág, mely széles körben elterjedt, a Pistike, más néven a nebáncsvirág. Alacsony termetű egynyári növény.

Tavasztól késő őszig, a fagy megjelenéséig árnyékos helyen nevelhető. Rendszeres öntözést igényel. Ezért azok, akiknek nincs idejük a növényeik folyamatos gondozására, vagy sokat vannak távol az otthonuktól, ne ültessék ezt a növényt.

Színekben gazdag virágúak, a legkedveltebb a sötétvörös színű. Igen nagy előnye, hogy folyamatosan virágzik.

- Vmirjáncki József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!