Körösszegapáti hírei

2018.05.31. 14:49

Órákon át tartott az istentisztelet

Körösszegapáti - Már második alkalommal rendeztek a településen szabadtéri istentiszteletet a nyár közeledtével.

Körösszegapáti - Már második alkalommal rendeztek a településen szabadtéri istentiszteletet a nyár közeledtével.

Kurucz Tímea református lelkésznő a megjelent egyháztagoknak az ünnepi istentiszteleten elmondta, hogy az imateremből a padokat ki lehet hozni. Egy kicsit kötetlenebbül lehet imádkozni, énekelni, az embereknek a lelkét ki lehet tárni. Erre az alkalomra a szokásosnál többen jöttek el. Amíg az istentisztelet tartott, a gyülekezet nő tagjai finom paprikás krumplit főztek, majd elkészülte után felszolgálták a megjelenteknek. Nem maradhatott el az ilyenkor szokásos sütemények kínálása sem, melyet a hívek készítettek erre az alkalomra.

Az ünnepi istentiszteleten sok fiatal volt jelen. Amíg a felnőttek a szabadidőben elbeszélgettek, addig ők felszabadultan játszottak, vidáman szórakoztak. Az összejövetelen olyan kellemesen érezték magukat a megjelentek, hogy észre sem vették az idő múlását. Így a megszokott egyórás templomi istentisztelet most órákon keresztül tartott.

- Vmirjáncki József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!