Korlátokat az átjáróba?

Akt.:
Korlátok a Mester utcai lépcsőknél
Korlátok a Mester utcai lépcsőknél - © Fotó: olvasónktól
Debrecen – Most lezárták a Mester utcai lépcsősort, később újra megnyitják.

Korlátokat helyeztek ki a Mester utcára. Mint az olvasónk által készített, beküldött képen látható, a több évtizedig használt lépcsősor lezárásával megakadályozzák a 3-5. számú házak felől érkezőket abban, hogy a 2-es villamos sínei felé vegyék az irányt. Ez logikusnak tűnik, hiszen ott nincs keresnivalójuk a járókelőknek.

Ugyanakkor a fotón az is látszik, ezen a helyen eredetileg minden bizonnyal átjárót akartak kialakítani, amire az utal, hogy a villamospálya gyepszőnyegét ott aszfalttal helyettesítették.

A dolog külön érdekessége, hogy a túloldalra, a parkolók felőli részre is korlátokat állítottak, ott azonban az átjáró helyét kihagyták. Vagyis adott egy átjáró, amely sehová sem vezet, vagy mégis!? Hogy van ez?

Fő a biztonság

Megkérdeztük a polgármesteri hivatalt. Azt írták, hogy a „Mester utca 3–5. előtt található lépcső mindkét irányból történő ideiglenes lezárásának biztonságtechnikai okai voltak. A Közlekedési Hatóság a gyalogos közlekedés biztonsága és a balesetveszély megszüntetése érdekében a forgalomba helyezés során terelőkorlát (labirintkorlát) alkalmazását írta elő. A lépcső és a villamos sín találkozásánál a terelőkorlát kialakításához szükséges hely jelenleg nem áll rendelkezésre.”

HBN-OCs