Kondás is érezte, hogy váltásra van szükség

Akt.:
Kondás Elemér a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Paksi FC mérkőzésen Debrecenben 2016. július 17-én.
Kondás Elemér a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Paksi FC mérkőzésen Debrecenben 2016. július 17-én. - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC-TEVA vezetőedzője hétfőn felajánlotta lemondását, amit el is fogadtak.

Már egy ideje érezhető volt, valami nem stimmel a DVSC-TEVA háza táján: ezt a szurkolók mellett a klub szakmai vezetése is belátta, és bekövetkezett az, ami sokak szerint szükségszerű volt – a Loki vezetőedzője, Kondás Elemér hétfőn lemondott, vele együtt pedig az egész stáb.

Az eredményes évek után az NB I. 2015/16-os kiírásában már döcögött a szekér, de ha viszonylag nehezen is, végül csak odaért a dobogó harmadik fokára a Debrecen, mely így indulhatott az Európa Ligában idén. Jól is indult a kupakaland, 7–0-s összesítéssel lépett túl az SP La Fiorita csapatán a Loki, mely a második selejtezőkörben hazai pályán 2–1-re kikapott a Torpedo Zsodino együttesétől. Idegenben sem tudtak csodát tenni Korhut Mihályék, akik 1–0-ra maradtak alul a fehéroroszok otthonában, így búcsúzni kényszerültek az EL-től.

A hazai bajnokság új idényét a Pakssal szemben, a Nagyerdei Stadionban kezdte meg a DVSC július 17-én – az összecsapás egy csalódást keltő 1–1-es döntetlennel zárult. Múlt vasárnap aztán javíthattak volna a cívisvárosiak, ami azonban nem jött össze, a Vasas 3–1-re legyűrte a tartalékos Lokit a Fáy utcában.

Érdekesség, hogy az 52 esztendős szakember keretbe foglalta tréneri munkáját a Lokinál, hiszen 2011. április 23-án, a Vasas ellen mutatkozott be a Fáy utcában, s az utolsó meccsét is Angyalföldön játszotta az általa irányított piros-fehér egylet.

Nem nyilatkoznak

A leköszönő tréner a dvsc.hu-nak elmondta, úgy érzi, a kialakult helyzetre való tekintettel váltásra van szükség a szakmai stábban. – Több évtizede vagyok a klub alkalmazásában, az elmúlt öt és fél évben vezetőedzőként próbáltam mindent megtenni a DVSC sikerének érdekében. Köszönöm az eddigi bizalmat, és sok sikert kívánok a csapatnak a továbbiakban – fogalmazott.

A Hajdú-bihari Napló is megkereste Kondást, de egyelőre nem akart semmit sem hozzáfűzni a történtekkel kapcsolatban ahhoz, amit a piros-fehérek honlapjának nyilatkozott.

Lapunk Szakály Péternél is érdeklődött volna, hogy ő, mint a Loki csapatkapitánya, mit gondol Kondás távozásáról, a középpályás azonban kategorikusan kijelentette, nem kíván nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Értesüléseink szerint a napokban talán meglehet Kondás utódja, több név is felmerült, de hogy ki lesz a befutó, még nem dőlt el.

HBN


Lemondott Kondás Elemér!

Debrecen – Kondás Elemér hétfőn felajánlotta lemondását. A szakember a DVSC honlapjának elmondta, úgy érzi, a kialakult helyzetre való tekintettel váltásra van szükség a szakmai stábban.

hirdetés