Komoly ellenféllel néznek szembe az újvárosiak

Komoly ellenféllel néznek szembe az újvárosiak
© Fotó: Matey István
Balmazújváros – Füzesi Ferenc kettős érzésekkel várja a Csurgó elleni péntek esti bajnoki találkozót.

A Balatonfüred és a Tatabánya után egy újabb komoly ellenfél, a Csurgó vár a Kőnig-Trade Balmazújvárosra – a csapatok a férfi kézilabda NB I. hetedik fordulójában, pénteken 18 órától feszülnek egymásnak.

Mint ismert, az Újváros két bravúrgyőzelemmel a háta mögött várja a következő rangadót, Füzesi Ferenc tanítványai ugyanis a Füredet és a tatabányaiakat is legyőzték, előbbit 23–22-re, utóbbit pedig 24–18-ra, ezzel a tabella nyolcadik helyén állnak. A Somogy megyeiek kilenc ponttal a negyedikek, és otthon még veretlenek. Igaz, amint azt a hajdú-bihari egylet vezetőedzője, Füzesi Ferenc is kiemelte, a legutóbbi Vác elleni 27–27-es döntetlenjük jelzi, ott sincs minden rendben, erre pedig építhetnek az újvárosiak.

Végig versenyben

Mint kiderült, a Balmaz csapata jó hangulatban, ugyanakkor két lábbal a földön várja az összecsapást. – Természetesen nagyon örülünk a sikereknek, nekem és a csapatnak is jót tett, látszik, van eredménye a munkánknak, kicsit megnyugodhattunk. Ugyanakkor vigyáznunk kell rá, nehogy átessünk a ló túloldalára, a helyén kell kezelni a győzelmeket – figyelmeztetett a tréner, aki szerint nem ők a favoritok, de nem is esélytelenek.

– Kettős érzések vannak bennem, jó csapat a riválisunk, mely erős otthon, de olyan bravúrokat hajtottunk végre, melyet mindenki megirigyelhet, bízom benne, azzal a mentalitással és játékkal tudunk megint előrukkolni, amellyel az utóbbi időben. Képesnek tartom a fiúkat egy jó eredmény elérésére, a kívánságnál már nagyobb az esélyünk, de ezzel együtt nem mi vagyunk a favoritok. Az biztos, hogy végig versenyben leszünk, meglátjuk, mire lesz elég az erőfeszítésünk – vélekedett Füzesi, majd hozzátette, Sótonyi László kollégája biztosan alaposan felkészíti játékosait.

A mester úgy véli, a Csurgó egy dinamikus egylet, mely gyorsan játszik, az Újvárosnak az lesz a feladata, hogy megzavarja a tempójukat, muszáj lesz hibára késztetni őket, nem erőből, hanem ésszel kell majd megoldani a védekezést is.

HBN